Vrijwilligers van de Stichting Oost-Europa werkgroep "Middelharnis" met een appelflappenactie.
Vrijwilligers van de Stichting Oost-Europa werkgroep "Middelharnis" met een appelflappenactie.

Stichting Oost-Europa houdt
een inzameling van voedsel

De stichting Oost-Europa Werkgroep wil, net als in voorgaande jaren, een inzameling van voedsel voor arme mensen in Roemeië houden op vrijdag 5 en zaterdag 6 november bij PLUS Slingerland, Kerkepad 7 te Middelharnis.

De organisatie doet dit voor arme mensen in de dorpen Uioara, Cisteiu, Lunca Mures, Taureni, Visoes, Frata, Suata en Mires, alle onder de rook van de grote stad Cluj-Napoca in Roemenië om op deze manier hen met de kerst een kerstpakket te geven. Van deze mensen in een van de armste streken van Roemenië heeft het merendeel geen werk, dus ook geen inkomen. Stijgende voedsel - en energieprijzen drijven veel arme gezinnen tot wanhoop. 

En binnenkort wordt het weer winter, een angstige en onzekere tijd, want winter betekendtextreme kou, honger lijden en hopen dat er niemand ziek wordt. De bange vraag van deze mensen: ” Kunnen wij de wintermaanden overleven?” Zij voelen zich volledig afhankelijk van de mensen die hulp bieden.
Bij binnenkomst in de winkel krijgt u een kleine folder met daarop wat er ingezameld wordt. U koopt van het gevraagde op de lijst, rekent af en geeft het gekochte aan een van de medewerkers bij de uitgang.