Afbeelding

6 november barokconcert door Magnificat in Dirksland

Algemeen

Middelharnis – Na 2 stille jaren ziet Vocaal ensemble Magnificat er naar uit om weer van zich te laten horen. Het koor heeft tijdens de lockdown niet stil gezeten, maar stemoefeningen en theorieles via internet gevolgd. Voor de zomer werd er in de open lucht gezongen en sinds de zomervakantie wordt er weer op de vertrouwde locatie gestudeerd. Zodoende komt het koor dat onder leiding staat van Mirjam van den Hoek nog beter beslagen ten ijs!

Het repertoire bestaat uit stukken van Johann Hermann Schein, aangevuld met werk van verschillende telgen uit de familie Bach en een stuk van Heinrich Schütz. Het kerklied ‘Jesu, meine Freude’ is door verschillende componisten gebruikt, o.a. in het gelijknamige motet door Johann Sebastian Bach. Dit motet zal uitgevoerd worden, alsmede ‘Halt was du hast’ van Johann Michael Bach. Sander van den Houten begeleidt het koor op orgel en zal twee orgelsoli spelen.

Op 6 november om 20:00 uur zullen deze typisch barok-klanken in de Hervormde kerk te Dirksland te horen zijn. Volgens de nu geldende richtlijnen zullen bij binnenkomst gegevens en coronacheck van de bezoekers gevraagd worden. Als de voorschriften gewijzigd worden zullen we dat via onze website en de media laten weten. Na afloop wordt uw bijdrage gevraagd voor de gemaakte onkosten.