Leer meer over het gebruik van de QR-code

Tegenwoordig wordt alles steeds meer digitaal. Bij het digiTaalhuis, gevestigd in de bibliotheek, snappen ze dat niet iedereen even makkelijk meekan in deze digitale wereld. Daarom bieden zij gratis workshops en cursussen aan om mensen hiermee op weg te helpen. 

In de workshop QR-code op donderdag 4 november van 10.00 tot 12.00 uur leer je meer over het gebruik van je persoonlijke QR-code als toegangsbewijs. Wat is het precies, waar heb je het nodig en wat heb je nodig om een geldige code te kunnen aanvragen? Dit zijn vragen die tijdens de workshop worden behandelt. 

Whatsapp is een berichtendienst wat tegenwoordig steeds meer gebruikt wordt. In de workshop Whatsapp op donderdag 11 november van 10.00 tot 12.00 uur, leer je hoe je deze dienst kunt gebruiken. Tijdens de workshop leer je onder andere hoe je Whatsapp op je telefoon kunt installeren, hoe je een bericht kunt opstellen en krijg je tips over de privacy-instellingen. Voor iedereen die al overweg kan met de laptop maar meer wil weten over het gebruik ervan, is deze verdiepingscursus een echte uitkomst. 

De cursus sluit goed aan op de bestaande basiscursus Klik & Tik. Tijdens de cursus verken je het toetsenbord en ga je aan het werk met de computerprogramma's Word en Excel. Deze cursus bestaat uit 4 lessen en is te volgen op donderdag 18, 25 november en 2,9 december van 10.00 tot 12.00 uur.