Het publiek mag alleen zitten en niet staan. En misschien wel de moeilijkste regel van allemaal: Meezingen mag niet!
Het publiek mag alleen zitten en niet staan. En misschien wel de moeilijkste regel van allemaal: Meezingen mag niet!

Havenconcert Goedereede wordt anders dan anders

Zaterdag 5 september zal vanaf een speciaal ponton in de haven van Goedereede vanaf 19.30 uur door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore worden gebracht. De presentatie in handen van Fred Götzenberger.

Door de coronamaatregelen zal het concert op sommige punten anders zijn dan anders. Rond de haven zullen er bijvoorbeeld stoelen staan opgesteld met anderhalve meter afstand. Het publiek mag alleen zitten en niet staan. Drankjes mogen alleen op de terrassen worden genuttigd en er zullen er vooraf gezondheidsvragen aan de aanwezigen worden gesteld. En misschien wel moeilijkste regel van allemaal: Meezingen mag niet!
Vanaf 19.00 uur start het voorprogramma met Jan Bezuijen op het carillon van de Goereese toren. De Koninklijke Fanfare Apollo levert altijd een prachtige bijdrage aan het Havenconcert, zo ook deze keer. Daartussen speelt singer-songwriter Clementine uit Goedereede een aantal nummers, solo maar ook met begeleiding van Apollo.

Het programma wordt na het changement vervolgd met de Sir Olivers BigBand uit Den Bommel op het podium. De band o.l.v. Machiel de Kruijf wordt de bigband of plenty genoemd en met een reden. Niet alleen het aantal amateurmuzikanten van deze band is plenty. Plenty slaat ook op het veelzijdigheid van hun repertoire met echte bigbandmuziek.