Islanders catcher Dennis de Vos heeft het ontzettend goed gedaan en bijna nog twee tegenstanders uitgetikt bij hun poging om te scoren.
Islanders catcher Dennis de Vos heeft het ontzettend goed gedaan en bijna nog twee tegenstanders uitgetikt bij hun poging om te scoren.

Beeball: aangepaste vorm van honkbal voor jongste jeugd

De jongste jeugd van de Islanders (vanaf 5 jaar) speelt beeball; Een aangepaste vorm van honkbal. Ervaren trainers/coaches Peter Roubos en Perry Plooij, leren de jongens en meiden de beginselen van het honkbal op speelse wijze. Naast leerzame trainingen op woensdagavond, is er in het weekend ook een wedstrijdje om te spelen. Deze week bij Blue Hitters in Puttershoek.

Aangezien de stand wordt gezien als bijzaak, eindigt iedere beeballwedstrijd in een gelijkspel. Het doel is louter plezier maken, leren en ieder succesmomentje vieren. En gelukkig was er weer veel te vieren afgelopen weekend. Zo waren er mooie honkslagen te zien, maar ook een goede aangooi van Jan Brouwers naar het tweede honk. Hierdoor kon tweedehonkman Jesse van Gerven de honkloper knap uittikken. En zo waren er meer momenten van goed teamwork en sportieve acties bij beide teams te zien. Iedereen heeft veel plezier gehad. Het publiek kwam ruimschoots aan zijn trekken door de kwaliteit van de spelers van beide teams.

Dennis de Vos
Islanders catcher Dennis de Vos heeft het ontzettend goed gedaan en bijna nog twee tegenstanders uitgetikt bij hun poging om te scoren. Zelf was hij ook best tevreden over zijn optreden (zie foto).