Wilco Pulleman (rechts) in duel met voormalig ploeggenoot Jordy Hotting die in het gastenteam speelde. Het was de laatste wedstrijd van Pulleman voor het eerste team van DBGC. (Foto: Berts Spits Sportfotografie).
Wilco Pulleman (rechts) in duel met voormalig ploeggenoot Jordy Hotting die in het gastenteam speelde. Het was de laatste wedstrijd van Pulleman voor het eerste team van DBGC. (Foto: Berts Spits Sportfotografie).

Wilko Pulleman neemt afscheid van selectie

Oude- Tonge – Het was afgelopen zaterdag druk op Sportpark De Koepel. Tal van genodigden en toeschouwers waren aanwezig bij het afscheid van Wilko Pulleman. De markante voetballer speelde afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd voor het eerste team van de Blue White Army.

Door Fred Götzenberger

Pulleman was destijds 15 jaar toen Piet de Koning de A-junior voor het eerst bij een competitiewedstrijd van het eerste betrok. Het was het 10e duel in het seizoen 93-94 tegen OHVV. Pulleman viel in dat duel nog niet in maar het duurde niet lang of hij was van vaste waarde bij het eerste team van DBGC. Onder andere spelers uit deze periode gaven acte de préséance. Zo vormde zich twee teams maar daarin onder andere Jan Dirkx, Nelco van Eijkeren, Martin van Eijkeren, Marco de Koning, Cor Hanenberg en de broer van Wilko, Jan Willem Pulleman. Maar ook spelers uit de latere periode waren aanwezig. Pulleman maakte nog een overstap naar Nieuwenhoorn waarmee hij in de hoofdklasse speelde, met daarin o.a. Chris van Bergen, Bas van der Made, Michel Melissant en Tim Fransen. Met uitzondering van Chris van Bergen – als ik dat doe dan loop ik een spierscheuring op – namen deze voormalige Nieuwenhoorn-spelers ook deel aan de wedstrijd. Adrie Poldervaart was daar destijds de trainer. De huidig assistent-trainer van FC Groningen was ook uitgenodigd maar moest tot zijn grote spijt afzeggen in verband met een trainingskamp van de Groningers, wel had hij een videoboodschap ingesproken voor ‘Pullie’. Ook Richard Elzinga (trainer 2012-2015) had een boodschap ingesproken: ‘Je was een belangrijke schakel in ons team en een verbinder van de club. Het was fijn om met je samen te werken.’ De 68-jarige Aad de Vos speelde ook in het gastenteam. ‘Ik ben natuurlijk van een oudere generatie maar heb met Wilco in het zaalvoetbalteam gespeeld.’ Wilko Pulleman liet zelf zien dat de sleet er nog niet opzit. ‘Je ziet, bij de warming-up en ook in de wedstrijd, dat hij nog heel goed meekan’, zo concludeerde huidig trainer Jordi Smit. Een minuut voor het einde van de wedstrijd kreeg Pulleman de publiekswissel en werd vervangen door zijn 7- jarige zoon Maes en deze liet zien in de toekomst een waardig opvolger van zijn vader te zijn door een doelpunt te scoren. Na afloop werd Wilko nog toegezongen door Remco Tuns met het nummer ‘Aan de Wilgen’ en waren er tal van toespraken. Pulleman twijfelde 2 maanden geleden nog of hij wellicht zijn diensten zou aanbieden aan Jordi Smit maar hielp na afloop iedereen uit de droom: ‘Het is echt klaar, ik ga lekker in het derde spelen’.