CDA en VVD tonen zorgen en kansen mobiliteit en verkeersveiligheid.
CDA en VVD tonen zorgen en kansen mobiliteit en verkeersveiligheid.

Tweede Kamerlid Wytske Postma bezoekt Flakkee

Welke uitdagingen zijn er op het gebied van mobiliteit op Goeree-Overflakkee? Hoe pakken we met elkaar de doorstromings- en veiligheidsproblematiek aan, met name met betrekking tot de N57 en N59? Deze vragen stonden centraal tijdens het werkbezoek van Wytske Postma, Tweede Kamerlid en woordvoerder Verkeer van het CDA, aan het eiland.

Voor de deelnemers stond een interactief en afwisselend programma klaar. Zo werd kennis uitgewisseld aan de hand van een tweetal presentaties en er werd een busrit over het eiland gemaakt.

Regionale aanpak
Lennert Onvlee, beleidsadviseur verkeer bij Metropoolregio Rotterdam Den Haag, vertelde in zijn presentatie over de uitkomsten een onderzoek naar de bereikbaarheid op Voorne-Putten, het gebied aangrenzend aan Goeree-Overflakkee. Henk Groeneveld, beleidsadviseur mobiliteit van de gemeente Goeree-Overflakkee, benadrukte in zijn presentatie het belang van een regionale aanpak bij mobiliteitsvraagstukken en een goede samenwerking met omliggende gemeenten en andere betrokken partners. Ook lichtte hij toe dat oplossingen voor de problematiek niet alleen gezocht moeten worden in het normale wegverkeer. Er liggen ook kansen in het reizen met het openbaar vervoer, maar bijvoorbeeld ook voor vervoer via het water.
In een busrit deed het gezelschap diverse plekken aan op Goeree-Overflakkee. Zo werd een bezoek gebracht aan de N59, ter hoogte van de Schaapweg. Daar werd stilgestaan bij het project ‘N59 de weg van de toekomst’. De komende jaren wordt uitvoering gegeven aan een maatregelenpakket die de veiligheid, doorstroming, duurzaamheid en ecologie op en rondom de N59 gaan verbeteren. Eén van de belangrijkste maatregelen is de realisatie van een middenbermscheiding.
Tijdens haar werkbezoek viel het Wytske Postma op hoe goed er rondom het thema mobiliteit wordt samengewerkt op Flakkee.