Commissaris van de Koning. de heer Polman en directeur Louwerse ontvangen het boek uit handen van Arend-Jan van der Vlugt.
Commissaris van de Koning. de heer Polman en directeur Louwerse ontvangen het boek uit handen van Arend-Jan van der Vlugt.

Eerste Ontdekroute gelanceerd!

Zaterdag 21 augustus jl. namen Commissaris v.d. Koning, de heer Polman en de directeur van het Watersnoodmuseum, de heer Louwerse het “Ontdek de Deltawerkenrouteboek” in ontvangst uit handen van Arend-Jan van der Vlugt, namens DUS-Events.

DUS-Events is onderdeel van Park Zeedijk en is De Ultieme Schakel tussen ontdekken en beleven van leuke en interessante activiteiten, gekoppeld aan overnachten op prachtige, mooie of unieke plaatsen. De Schakel om zowel bestaande als nieuwe activiteiten aan elkaar te verbinden en in tegenstelling tot reguliere reisbureaus, geen mensen naar andere landen sturen, maar juist de regionale en Nederlandse economie versterken met het maken van leuke arrangementen en mensen van buitenaf naar de regio te halen en te ontzorgen.

Nederland is een prachtig en veelzijdig land om te ontdekken op zowel de motor, als met de auto. Prachtige routes door uitgestrekte polderlandschappen, bosrijke gebieden, langs de kust en duinen en onze prachtige en rijke cultuurhistorie ervaren. De mensen achter DUS-Events starten met het ontwikkelen van “Ontdekroutes” voor motoren en oldtimers in eigen land.

`Ontdek de Deltawerkenroute` is een mooi voorbeeld van één van de activiteiten van DUS-Events. Prachtige routes door het Zuidwestelijke Deltagebied van Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Dit gekoppeld aan een educatief thema. Het thema van deze routes is de Watersnoodramp van 1953 en de bouw van de dertien robuuste Deltawerken. DUS-Events is de ontwerper en initiatiefnemer van `Ontdek de Deltawerkenroute` en heeft als de Ultieme Schakel dit in een mooie samenwerking tussen ondernemers in de recreatieve sector, Watersnoodmuseum, bezoekers- en infocentra rondom de Deltawerken, Streekmuseum en diverse horecabedrijven in de regio tot stand kunnen brengen.

De heren Polman, Louwerse en Van der Vlugt ontmoetten elkaar afgelopen zaterdag, tezamen met enkele collega’s van DUS-Events in het Vijfde Caisson van het Watersnoodmuseum.

“Het is een mooi en goed initiatief”, aldus de heer Polman. “Een prachtig thema dat is vormgegeven in een mooi boekwerk en uitgewerkt in een ontdekroute. Het is informatief en zorgt voor bewustwording en kennisvergroting, voor de lezer en deelnemer”. Tevens stimuleert dit de economie, een win-win situatie, vult de heer Polman nog aan. De heer Louwerse is van mening dat de Watersnoodramp van 1953 nooit vergeten mag worden en dat de Deltawerken ons beschermen tegen het water is iets waar een ieder zich bewust van moet zijn. D.m.v. de uitgewerkt “Ontdek de Deltawerkenroutes” kunnen inwoners en toeristen het Deltagebied opnieuw ontdekken.

Dat de Deltawerken, naast de Kaas, Tulpen en Klompen, als icoonproject voor Nederland moet worden aangemerkt, zijn alle partijen het over eens. Dit vindt zijn uitwerking in een geplande afspraak met het NBTC.

Afgelopen zaterdag werd de eerste route, de Zeelandroute, door een groep motoren en oldtimers langs de Deltawerken gereden, waarbij er 5 Deltawerken werden gepasseerd en een bezoek werd gebracht aan het Watersnoodmuseum.

Een mooie gelegenheid om een van de oldtimers te gebruiken om het boek officieel te overhandigen.