Afbeelding

Veel dank voor de reacties van vorige week en gezonden foto's. Uiteraard ook aan Wim en Ina Nauta, die weer mooie herinneringen opstuurden.

Bij de hoge temperaturen van de vorige week zochten weer veel jongeren de verkoeling van het water. in 1960 bestonden er nog veel drijvende buitenbaden. Hellevoetsluis had er eentje in het Voorns Kanaal en Middelharnis had het beroemde zwembad aan 't Hoat' Hoe populair dat was, kun u op bijgaande foto heel goed zien. De foto is trouwens een heel stuk groter dan we op deze beperkte ruimte kunnen laten zien , maar de foto die u opgestuurd kunt krijgen heeft uiteraard wel de goede afmeting

Een van de lokkende kwaliteiten van zwembad 't Zuiderdiep is dat het nog steeds beschikt over een buitenbad met zonneweide. Op dit moment zijn de zwembaden onderwerp van discussie. Onderzocht wordt of de beide zwembaden in Middelharnis en Dirksland vervangen kunnen worden door één groot nieuw zwembad tussen de beide dorpen in. Vooral in Dirksland maakt men zich zorgen over het mogelijk verdwijnen van De Gooye, temeer omdat populaire zwemplekken als bij Het Sas verboden zwemwater zijn. Het is op dit moment nog volstrekt onduidelijk wat zo'n nieuw zwembad dan zou kosten en wat de locatie dan zijn moeten zijn. Duidelijk is in elk geval dat het zwembad 't Zuiderdiep buiten schot blijf en tot in lengte van jaren het zwemparadijs van Flakkee zal blijven. Ook aan 't Hoat is een paradijselijke plek met strandje ,natuurspeeltuin en prettige horeca dichtbij. Daar begint ook de wandelroute Het Vrijheidspad. Ik heb aan deze plek waar vroeger de veerboten aankwamen en de trammetjes vertrokken, talloze mooie herinneringen en ook al kan ik niet zwemmen(!) ik kom er graag en kan uren over het Haringvliet staren..

Wie de foto van deze week digitaal wil ontvangen, of verhalen of foto's met ons wil delen, kan een mail ssturen naar leoblok@kpnmail.nl en wij kijken altijd uit naar uw post..