De woning is het eerste ‘normale‘ huis met een eigen groene waterstofinstallatie. Energie kan worden opgewekt, opgeslagen en weer gebruikt
De woning is het eerste ‘normale‘ huis met een eigen groene waterstofinstallatie. Energie kan worden opgewekt, opgeslagen en weer gebruikt

Definitieve vergunning voor Innovathuis in Stad

De definitieve vergunning voor het Innovathuis in Stad aan ’t Haringvliet – de eerste waterstofwoning in Nederland – is rond. Deze nieuwe mijlpaal is voor initiatiefnemer Hylife Innovations een bevestiging dat ze met het prestigieuze project op de goede weg is.

Het Innovathuis, een bijzondere eengezinswoning in wijk Havenstadt in Stad aan ’t Haringvliet, werd in september vorig jaar feestelijk geopend. De woning is het eerste ‘normale‘ huis met een eigen groene waterstofinstallatie. Daarmee kan volledig onafhankelijk energie worden opgewekt, opgeslagen en weer gebruikt. De woning zit daarnaast vol met andere bouwkundige en technische vernieuwingen: van de ramen van driedubbelglas, tot de prefab-wanden en de domotica (de elektronische hulpjes bij wonen en leven). Het Innovathuis doet dienst als kenniscentrum waar belangstellenden op afspraak/uitnodiging kunnen kijken hoe de nieuwste technologie werkt. Ook komt er een periode een ‘proefgezin’ om de technieken in de praktijk te testen.

De vergunningverlening is goed verlopen, ook al is het een innovatief project en waren er vanuit de omwonenden wel zorgen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Dat komt ook omdat partijen de tijd namen om naar elkaar te luisteren en te kijken waar ze elkaar konden ‘vinden’.