Mantelzorgers in het zonnetje gezet door CDA Goeree-Overflakkee

In deze bijzondere tijden wordt er op alle plaatsen in de zorg heel hard en met veel liefde gewerkt. Ook van mantelzorgers wordt opnieuw veel gevraagd. Het CDA Goeree-Overflakkee waardeert hun inzet, liefde en aandacht enorm. Daarom heeft het CDA mantelzorgers – die na een eerdere oproep door bekenden zijn opgegeven – verrast met een kaartje en DoeGoedbon van een lokale onderneming als bedankje.

Elk jaar gaat het CDA Goeree-Overflakkee rondom de ‘Dag van de Mantelzorg’ in november het eiland over om in alle dorpen de opgegeven mantelzorgers te verrassen en te luisteren naar hun persoonlijke verhalen. Maar in deze tijd wilden de christendemocraten de mantelzorgers eens extra een hart onder de riem te steken. Het CDA roept op om zeker ook nu aandacht te hebben voor elkaar en spreekt haar waardering uit voor alle mantelzorgers op ons eiland. Ook vragen zij contact op te nemen als zij iets voor u kunnen betekenen.

Steun voor lokale ondernemers en bestrijden eenzaamheid
De mantelzorgers ontvingen van het CDA een bedankkaartje en Doegoedbon van een lokale onderneming. Hiermee wil het CDA het belang onderstrepen om onze ondernemers te steunen door lokaal te kopen.

De DoeGoed Actie geeft lokale winkeliers en horeca een impuls en draagt financieel bij aan een goed zorgdoel zoals het bestrijden van eenzaamheid op het eiland. De uitgedeelde DoeGoedbonnen zijn te besteden bij Bakker van Helden, Bakkerij Bienefelt of Visspecialist Hameeteman.


Coronacrisis: werkgelegenheid Rijnmond

De werkgelegenheid in Rijnmond wordt getroffen door het coronavirus. In Rijnmond werkt ruim een derde van alle werknemers in een sector die te maken heeft met (zeer) grote krimp van werkgelegenheid, zoals de horeca, de uitzendbranche en cultuur. Ruim 20% van de werknemers werkt in een sector waarin de werkgelegenheid juist toeneemt, dat zijn met name zorg en welzijn en openbaar bestuur.

UWV verwacht dat de schade van de coronacrisis op de werkgelegenheid in 2020 op landelijk niveau groot is. Hoewel er nog veel onzeker is, is het wel duidelijk dat de impact op de werkgelegenheid sterk verschilt per sector. Om die impact inzichtelijk te maken, heeft UWV de sectoren ingedeeld in vijf categorieën die lopen van ‘zeer grote krimp’ tot ‘groei’ van werkgelegenheid. Aangezien iedere regio zich kenmerkt door een eigen sectorstructuur, verschilt de impact op de werkgelegenheid per regio.