Gastdichters van De Reizende Dichters

Haiku

Ik zit te turen
uren langs de waterkant
te lang, ik verbrand

Koeien in de wei
herkauwen de ganse dag
en morgen ook weer

De vlinders dansen
in de felle zomerzon
wat een kleurenpracht

Nel Saarloos

Zeumeraevend

In ’s aevens stienge ze buuten
te praete over ’t weer
waer de wind vandaen kwam
of waer ’n heen zou gaen
hoe dan moeder zei: kiek,
de moggen danse op in neer.

Dat was toen de zeumers lang
in vol mit stemmen waere
‘k hôôr ‘t “n aevend saem”
haest plechtig, noe weer klienke
echo’s nog, van over ’t waeter
zachtjes m’n ôôren ingevaere

Teunie Knöps

Wroeten

Wroeten: dat zou er gebeuren bij het indrukken van de ‘verkeerde’ rem. Uit eigen ervaring weet ik dat asfalt hier niet de fijnste ondergrond voor is. Dertien jaar geleden legde ik de schuld van deze gebeurtenis bij het Franse meisje dat voor mij reed.

In mijn herinnering ging de berg kaarsrecht naar beneden. Ik zag de achterband van haar mountainbike steeds dichterbij komen. Zonder na te denken kneep ik in de rem van mijn voorwiel en toen ging ik wroeten.

Het gebeurt nog steeds dat ik de ‘verkeerde’ rem gebruik. Het voelt als de juiste keuze totdat het mis gaat. Nog steeds kan ik alles en iedereen hiervan de schuld geven. Terwijl die andere rem er altijd is. Je wilt natuurlijk liever een worm dan een kapotte neus.

Lowie van Eck

Sinds 2020 publiceert Lowie op zijn website DiDoZa.

De Reizende Dichters
De Reizende Dichters is een collectief van vrijetijdsdichters – dichters, die op enigerlei wijze een band hebben met Goeree-Overflakkee. o-o-go is het tijdschrift van De Reizende Dichters, een tijdschrift voor mensen die Nederlandse poëzie en proza willen lezen. Soms zullen de lezers worden verrast in Flakkees dialect (Ouwdurps of Plaets en wat daar tussen ligt).