Verse scharreleieren te koop. Zomaar in een stalletje aan de Dorpsweg in Sommelsdijk.
Verse scharreleieren te koop. Zomaar in een stalletje aan de Dorpsweg in Sommelsdijk.

Eierstalletje staat midden in het dorp

Sommelsdijk- Je zou het verwachten langs een dijk of bij de oprit van een boerderij. Maar niet midden in een dorp en dan al helemaal niet aan de Dorpsweg in Sommelsdijk.

Door Henk Blanke

Maar toch staat het er, in de voortuin van nummer 56. Een stalletje waar je scharreleieren, allerlei soorten sappen en uien kunt kopen. Nee, niet als een soort kraam met een verkoper of verkoopster erachter. Gewoon: zelfbediening.

Je pakt wat je nodig hebt en doet het bedrag dat het kost in de gleuf van de verankerde geldkist die op de toonbank staat. Geen gepast geld bij je? Geen nood. Een schaaltje met wisselgeld brengt de oplossing.

Gewoon leuk
Een paar weken geleden richtten Jonathan en Annelien den Ouden het stalletje in. Gewoon omdat ze het leuk vonden. Ook de contacten die daardoor eventueel ontstaan waren een motivatie. Voor Jonathan, handig als hij is, was het een peulenschil om het in elkaar te zetten. De inkoop van de producten vormde ook geen probleem. Een vriend was hem al voorgegaan en kon dus zijn kennis met Jonathan delen. En zo kan nu de komende en gaande man op ieder moment van de dag, behalve op zondag, kakelverse scharreleieren in verpakkingen van 6, 12 of 30 kopen, Schulp biologische appelsap, of combinatiesappen met appel, zoals appel-peer, appel-aardbei, appel-kers en appel-rabarber behoren ook tot het assortiment, evenals uien van V&H agroproducts. Alles tegen een wel heel schappelijke prijs. En neem je meer eieren af, dan zijn ze per stuk nog goedkoper.
Natuurlijk breng je de lege eierdozen weer terug, waardoor de prijs laag blijft. Bijkomend voordeel: je spaart dan nog eens het milieu.

Ook al moeten we uitgaan van het goede in de mens, enige controle is altijd op zijn plaats. Een bewakingscamera is daarom (helaas) geen overbodige luxe.
Maar het is en blijft een leuk initiatief dat afzet verdient.