Bundel te koop


Ouddorp – De gedichtenbundel ‘moedig op zoek’ van Frouke Bienefelt uit Ouddorp ligt vanaf heden bij Bruna aan de Hoenderdijk 19. Affiches buiten en binnen leiden bezoekers naar de verkoop ervan.

De gehele opbrengst gaat naar verzorgingshuis De Vliedberg. Frouke is in overleg met betrokkenen waar het geld uiteindelijk voor wordt bestemd.


Beginnerscursus Tai Chi – Qi Gong

Altijd al kennis willen maken met deze bewegingskunst ? Sinds kort is er een beginnerscursus gestart in Middelharnis op zaterdagmorgen om 10 uur op het strandje/grasveld bij het Havenhoofd.

Deze bewegingsvormen helpen gezonde mensen de gezondheid te behouden en te versterken. Ouderen houden contact met hun jeugdige veerkracht en innerlijke vitaliteit. Jonge mensen kunnen hun kracht ermee leren beheersen en richting geven.

Tai Chi: voor het verkrijgen van de kracht van een houthakker, de soepelheid van een kind en de vredige geest van een wijze.
Qi Gong: de kunst van het plezieren van de geest, het verdrijven van ouderdom en het verwerven van een lang leven.

Nadere info: cees.breederland@hetnet.nl


Lovend juryrapport Maria Daniljan,
RGO-leerling

Maria: "Toen het werkstuk klaar was, adviseerde mijn docent maatschappijwetenschappen, mevrouw Van der Zandt, het in te sturen naar de NVLM voor de landelijke wedstrijd."

De jury schrijft in haar rapport over het winnende PWS van Maria: "Maria is erin geslaagd drie ervaren docenten aan het discussiëren te krijgen over de paradox van de tolerantie en hoe die te onderzoeken.

We werden direct gegrepen hoe Maria persoonlijke drijfveren koppelt aan de theoretische onderbouwing: waarin kernconcepten van MAW (sociale cohesie, sociale ongelijkheid) en theorieën uit de sociaalwetenschappelijke wereld (de tolerantieparadox van Popper en de tolerantiemodellen van Walzer) schijnbaar moeiteloos worden gehanteerd. Maria komt tot prikkelende stellingen."

De RGO is natuurlijk beretrots op Maria en feliciteert haar van harte met dit prachtige resultaat!