Spelmoment van de wedstrijd FIOS-DVV'09 (Foto Piet Bakelaar)
Spelmoment van de wedstrijd FIOS-DVV'09 (Foto Piet Bakelaar) Foto: Piet Bakelaar

Vervolg voorpagina Champions League 2018

Sommelsdijk - In de finale troffen de dames Flakkee dat behoudens het gelijke spel tegen FIOS ook al zijn wedstrijden wist te winnen. Met twee keer tien minuten op de klok werd er afgetrapt voor de finalewedstrijd van de dames. Al na 34 seconden viel het eerste doelpunt wanneer Maartje Huibrechtse vanaf eigen helft aan een rush begint en niet meer stopt voor de bal in het doel van de tegenstander belandt. Even later wist keepster Marloes van Woerden van Flakkee met een uitstekende redding een doelpunt te voorkomen.

Na 6 minuten in de 2e helft was het Lin de Waal die de bal veroverde op de middellijn. Ze speelde de bal direct door op Maartje Huibrechtse die met een vlammend schot vanaf de linkerkant de keepster van Flakkee kansloos liet. 2-0. Een minuut later was het Sharon Legierse die op aangeven van Maartje Huibrechtse op de paal schoot.

In de 18e minuut kon Flakker wat terug doen wanneer Ilse Struik de aansluitingstreffer maakte, 2-1. Nog geen minuut later was het opnieuw Maartje Huibrechtse die zich goed vrijspeelde en de bal in de verre hoek schoot. 3-1. Net voor tijd schoot Maartje Huibrechtse ook nog de 4-1 binnen en mocht FIOS zich laten kronen tot Champions League winnaar 2018.

Beste keepster werden Nirvana van Meer, FIOS, en Joyce Huizer, DJS. Topscorer werd Maartje Huibrechtse. Beste keper werden Luc Melissant en Jordi Hanenberg, DVV'09, en Ferry de Koning, DS. Topscorer werd Michael Mettrop van Stellendam.
De organisatie van de Staver kan weer terugzien op een geslaagd evenement wat volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen wanneer de ploegen weer gaan strijden om de beste zaalvoetploeg van 2019.