Watersnoodmuseum wil meer met 'een vijfde caisson'

Ouwerkerk - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk hoopt zich binnenkort de nieuwe eigenaar te kunnen noemen van het naastgelegen voormalig restaurant De Vierbannen. Het koopcontract is recent getekend en als het museum er in slaagt de financiering voor het pand tijdig rond te krijgen, is het VIJFDE CAISSON een feit.

Met de aankoop van het pand, dat vanwege de vorm al 'HET VIJFDE CAISSON' wordt genoemd, kan versneld invulling gegeven worden aan de realisatie van de functie van Nationaal Kenniscentrum m.b.t. waterveiligheid en overstromingen. Ook kan de toenemende groei van het aantal museumbezoekers beter opgevangen worden.

Kenniscentrum
Het Watersnoodmuseum staat al sinds haar oprichting stil bij de verhalen van 1953. Aan de hand van uniek beeldmateriaal, archiefstukken, interviews met overlevenden en de vele geschonken objecten wordt de Ramp voelbaar en zichtbaar gemaakt, zowel fysiek in het museum als digitaal. Met de aanschaf van HET VIJFDE CAISSON zou nu ook het kenniscentrum verdere invulling kunnen krijgen met aandacht voor de huidige opgaven met betrekking tot klimaat ( i.s.m. o.a. KNMI), klimaatadaptatie, waterveiligheid en overstromingen.

Toekomstbestendig
"Met deze nieuwe aanwinst en bijbehorende plannen kan de organisatie toekomstbestendig gemaakt worden", aldus directeur Siemco Louwerse. "Voorts zal het een enorme impuls betekenen voor de regionale economie en kan het Zeeland nog meer op de kaart zetten als het gaat om aandacht voor de actuele water- en klimaatvraagstukken.''