Wethouder Berend-Jan Bruggeman ging op bezoek bij de jarige jet.  Foto:  Sam Fish
Wethouder Berend-Jan Bruggeman ging op bezoek bij de jarige jet. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

102 kaarsjes voor mevrouw Van Dorssen

Een speciale dag voor Wiep van Dorssen-Kloosterman. Mevrouw vierde namelijk haar verjaardag, ze mocht 102 kaarsjes uitblazen! Er wordt dan ook uitgebreid bij stil gestaan met familie en vrienden.

Door Sam Fish

Speciaal aan de verjaardag was niet alleen de prachtige leeftijd die Wiep heeft behaald, bijzonder was ook dat de hele familie erbij was. Ze woont namelijk in zorgflat Vroonlande in Dirksland en ze is de enige die op Goeree-Overflakkee woont.

Wiep Kloosterman werd geboren in Arnhem, verhuisde naar Utrecht waar ze zelfstandig heeft gewoond tot ze 94 jaar was. Toen is ze naar Vroonlande gebracht. "Ze had hier twee schoonzussen wonen en zo wisten we dus zeker dat dit een goede zorgflat is," vertelt haar dochter. "We wonen allemaal op een andere plek in Nederland, maar we proberen wel zo vaak mogelijk op bezoek te komen." Haar man is op 59-jarige leeftijd helaas al overleden aan een hartstilstand. "Ze heeft langer zonder hem moeten leven dan met hem, maar ze heeft heel goed voor ons allemaal gezorgd," aldus haar dochter.

De schoonzussen zijn inmiddels allebei overleden en dus is Wiep nog alleen over, maar ze hoeft niet perse terug naar Utrecht. "Ik heb het hier ook goed," zegt ze. Overdag kijkt ze televisie en leest ze de krant en tijdschriften als de Libelle en de Privé. "Ik hou wel van roddelen."

Als er wordt gevraagd wat voor werk ze vroeger heeft gedaan antwoordt ze; "niet veel, ik heb een lui leven gehad". Haar dochter vertelt dat ze veel vrijwilligerswerk heeft gedaan in het ziekenhuis, daar deelde ze boeken uit. Ook fietste ze veel met haar honden en heeft ze heel Nederland gezien met de boot.