Een blik op de vrijwilligers van de techniek, die de t.v. uitzendingen van Slogo tijdens de Omloop verzorgen.
Een blik op de vrijwilligers van de techniek, die de t.v. uitzendingen van Slogo tijdens de Omloop verzorgen. Foto:

Slogo brengt de Omloop in uw huiskamer

Middelharnis- Vrijdagavond 24 augustus 19.00 uur. Het startschot van de 29ste editie van de Omloop van Goeree-Overflakkee wordt gelost. Een kleine 500 wandelaars storten zich in een ongewis avontuur. En u kunt er thuis bij zijn.

Door Henk Blanke

Of eigenlijk al eerder. Om 18.00 uur beginnen nl. de t.v. uitzendingen van de Slogo. Vanaf dat moment kunt u het resultaat van maandenlange voorbereidingen door een twintigtal vrijwilligers op de buis aanschouwen.

Omloop begint direct na de Omloop
De voorbereidingen voor deze editie zijn direct na afloop van de Omloop 2017 begonnen. Het kernteam, bestaande uit beeldregisseur, netwerkbeheerder, geluidsman, presentator, de man van de en de coördinator over all, komt dan bijeen om te evalueren. Wat ging goed, wat kan en moet beter, wat moet meer, wat minder aandacht, vormen de kernvragen. Daaruit komen actiepunten voort, die aan de bestaande draaiboeken worden toegevoegd. Alles gericht op het steeds beter maken van de uitzendingen. Dat moet ook, want kijkers en sponsors vragen daarom. Zonder sponsors geen uitzending. De werving ervan begint al in januari. Als Slogo veel te bieden heeft, verloopt de werving soepel.

Nieuw
Het t.v. aanbod is dit jaar beter en groter dan ooit. Om te beginnen met de beeldkwaliteit. Voor het eerst wordt een digitaal signaal uitgezonden, dat met acht camera's is opgenomen. Ook de uitzendingen op locatie zijn uitgebreid. Uiteraard vormt het Diekhuusplein het hart met start, finish en sfeerbeelden, o.a. gefilmd uit een hoogwerker. Daarnaast is er dit jaar een mobiel team. Dit is aanwezig bij de finish van de 20 km. in Goedereede. Het feest daar wordt in alle facetten in beeld gebracht. Dat is eveneens het geval met de start van de kinderomloop. De Slogo is met haar camera's en verslaggevers op Hernesseroord aanwezig om de lopertjes te filmen.

Programmering
Vrijdagavond 24 augustus start de uitzending om 18.00 uur met een terugblik op de Omloop van 2017. Rechtstreekse beelden vanaf het Diekhuusplein en vooraf opgenomen filmpjes vormen het programma tot 21.00 uur. Dan wordt tot 23.00 uur overgeschakeld naar Goedereede. Zaterdagochtend om 8.00 uur kunt u weer aan de beeldbuis gekluisterd zitten. Om 11.00 uur is de start van de kinderomloop. 's Ochtends neemt een mistery guest de presentatie in handen. Opgenomen beelden en interviews, reclames en het finishen van de vele lopers completeren de uitzending. Om 19.30 uur gaat het beeld op zwart. Dan hebben de vrijwilligers weer een wereldprestatie geleverd. In hun achterhoofd zit alweer de 20ste editie. Uitzendkanalen: Ziggo 36; KPN 13721, internet: www.rtvslogo.nl/tv life stream.