De winnaars van het Jeu de Boules AH Badgastentoernooi 2018, Gerda en Kees Huizer van Les Boules de Chèvre uit Melissant
De winnaars van het Jeu de Boules AH Badgastentoernooi 2018, Gerda en Kees Huizer van Les Boules de Chèvre uit Melissant Foto:

Veel deelnemers bij Jeu de Boules AH Badgastentoernooi

Ouddorp – Tijdens het AH Badgastentoernooi werd ook het Jeu de Boules toernooi gehouden op de 8 banen van het park aan de Klarebeekweg. Dit jaar hadden zich 72 deelnemers zich ingeschreven.

En ook hier moesten de deelnemers vaak met de handdoek in de weer om het zweet van het voorhoofd te wissen. Men startte vorige week zaterdag en afgelopen zaterdag werden, onder grote belangstelling, de finale gespeeld. De hele week gingen de wedstrijden om 14.00 uur van start. 'We zijn ook blij dat er ook nog steeds deelnemers uit Duitsland en Frankrijk aan ons toernooi deelnemen, maar ook veel deelnemers uit Middelharnis, Melissant en ook van Voorne-Putten. Mensen houden echt rekening met het plannen van hun vakantie in Ouddorp', weet Willem van der Linde te vertellen. De voorzitter van de Jeu de Boules vereniging organiseert, samen met Daan Kornaat voor 20e keer dit toernooi. De koppels speelden elke dag zo'n 3 wedstrijden en vanaf vrijdag gingen de winnaars van de diverse poules uitmaken wie er uiteindelijk de finaleronde mochten spelen. Tijdens deze rondes waren wedstrijden van hoog niveau te zien en regelmatig was er een waarderend applaus te horen van de toeschouwers. De finale ging uiteindelijk tussen en Lowie Loyal en Gerard van Rijt en Gerda en Kees Huizer. Na een spannende wedstrijd ging de winst naar het laatstgenoemde koppel van Les Boules de Chèvre uit Melissant.