Cursus Eerste Hulp bij Psychische Problemen

Als iemand zijn vinger snijdt of zijn hoofd stoot, pak je de EHBO-koffer. Maar wat als je geliefde of buurman een paniekaanval krijgt of depressief overkomt?

De cursus Mental Health First Aid leert je eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. Je krijgt informatie over de meest voorkomende psychische problemen en er is veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden. Bijvoorbeeld hoe je het gesprek opent met iemand die steeds vaker en meer somber overkomt. Of als iemand steeds meer alcohol gaat drinken en je daarover zorgen maakt. Ook leer je hoe je moet handelen in een crisissituatie. Denk hierbij o.a. aan iemand die een paniekaanval krijgt of iemand.

Indigo preventie verzorgt deze cursus voor eenieder die hier meer over wil weten. Ben je vrijwilliger bijvoorbeeld bij een welzijnsorganisatie of ben je een betrokken buurtbewoner (bv bij een woningbouwvereniging)? Mental Health First Aid kan jou versterken in je rol. Dit najaar start de cursus op twee momenten in Rotterdam, te weten 3 september en 15 oktober (van 14-17 uur). De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur en deelname is gratis. Voor meer informatie kun je contact opnemen via preventie@indigorijnmond.nl of via 088-357 17 00, neem een kijkje op www.mhfa.nl, of check het filmpje via https://www.indigo.nl/mhfa/.


Orgelconcert Hervormde Gemeente Ouddorp

Ouddorp - Donderdag 9 augustus 2018 te 20:00 uur wordt op het Van Vulpen orgel in de Hervormde Dorpskerk van Ouddorp een orgelconcert gegeven door Jan Wisse (*1965) uit Aagtekerke. Hij hoopt een gevarieerd programma van klassieke werken ten gehore te brengen.

Tot medio september is de Dorpskerk op zaterdag van 10:00 uur tot 15:30 uur open en kan de maquette van de tabernakel worden bezichtigd. Verder zullen verschillende predikanten om 11:00 uur een inloopconcert geven. Zaterdag 11 augustus speelt ds. M.J. Schuurman uit Oldebroek. Het laatste orgelconcert van dit seizoen zal op donderdag 23 augustus a.s. worden gegeven door Gerard de Wit uit Zwijndrecht.

Jan Wisse geeft regelmatig orgelconcerten en werkt regelmatig mee aan radio- en cd-opnames. Op Walcheren heeft hij een uitgebreide lespraktijk voor orgel en piano. Bovendien is hij dirigent van drie koren. Als organist is Jan Wisse verbonden aan de Gereformeerde Gemeente te Aagtekerke.Van 1996 tot 2006 was hij voorzitter van de Vereniging van Organisten der Gereformeerde Gemeenten(VOGG