Wethouder Berend Jan Bruggeman feliciteerde het diamanten echtpaar namens de gemeente.  Foto: Sam Fish
Wethouder Berend Jan Bruggeman feliciteerde het diamanten echtpaar namens de gemeente. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Pie en Klaas al 60 jaar gelukkig getrouwd

Pie (80) en Klaas (86) Kievit vierden op woensdag 1 augustus hun 60-jarig jubileum. Een diamanten huwelijk en nog steeds verliefd.

Door Sam Fish

"We hebben elkaar ontmoet op de dijk, tijdens het wekelijkse staprondje. Je wandelde toen van kaai tot kaai en weer terug," vertelt Pie. "Ik werkte toentertijd bij een cafetaria op D'n Diek, wat later Sneetjes werd, en na die ontmoeting kwam hij altijd een gekookt eitje bij me eten. Nooit een frietje."

Hun relatie was niet altijd koek en ei, vertellen ze. "Hij voetbalde heel veel en ik werkte in het weekend. Dat zorgde wel eens voor wrijving," geeft Pie toe. "We zijn wel eens veertien dagen uit elkaar geweest." Toch was het stel niet klein te krijgen en hebben ze het samen opgelost. Het stel heeft samen drie dochters, vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. "Nog wel, nummer vier is onderweg!" laat Pie trots weten. "Ik kan niet wachten tot ik dat kleine snoepje vast mag houden."

Vieren
Het stel vierde het diamanten huwelijk op de dag zelf met de kinderen en in september gaan ze lekker lunchen met de hele familie. "Niet iedereen kon erbij zijn gisteren, dus we doen het in september gewoon nog een keer. Is wel zo gezellig," vindt Pie.