Verschillende huisdierenbezitters hebben zich samen met hun huisdier ingezet voor de cliënten in woonzorglocaties.
Verschillende huisdierenbezitters hebben zich samen met hun huisdier ingezet voor de cliënten in woonzorglocaties. Foto:

Zorg kan niet zonder dieren - huisdieren op bezoek

Goeree-Overflakkee - Nadat vier jaar geleden vanuit CuraMare voor het eerst samenwerking werd gezocht met Stichting ZorgDier Nederland, hebben verschillende huisdierenbezitters zich samen met hun huisdier ingezet voor de cliënten, om een waardevolle bijdrage te geven aan hun levenskwaliteit.

Gebleken is namelijk dat velen van hen die zelf in het verleden een huisdier hadden bijzonder opleven wanneer ze weer een dier om zich heen hebben. Zeker ook wanneer ze lijden aan de ziekte van Alzheimer.
Woensdagavond 18 juli werd in Nieuw Rijsenburgh voor de tweede keer een wervingsbijeenkomst gehouden. Aan 't eind van de avond konden maar liefst 15 nieuwe aspirant vrijwilligers worden genoteerd.

Om adequaat huisdierenvrijwilliger te kunnen zijn, krijgen de baasjes na een sollicitatie met hun dier via Stichting ZorgDier Nederland een gratis cursus aangeboden. De nieuwe vrijwilligers zullen in alle woonzorglocaties van CuraMare worden ingezet, dus eiland breed. Voort informatie of contact: 06 10 59 22 12 of secretariaat@zorgdier.nl
www.zorgdier.nl