Advendo gaat op 22 september deelnemen aan een festival in Hoogvliet en geeft op 6 oktober  een grote uitvoering in Ooltgensplaat.
Advendo gaat op 22 september deelnemen aan een festival in Hoogvliet en geeft op 6 oktober een grote uitvoering in Ooltgensplaat. Foto:

'WE GAAN WEER BEGINNEN...'

...is een gevleugelde uitspraak van Matthijs van Nieuwkerk bij de start van de wereld draait door. Maar ook Advendo, de zangvereniging uit Ooltgensplaat start het nieuwe seizoen weer met de repetities. Deze repetities staan onder leiding van hun dirigente Cariene Groen-Zwart. Op maandag avond 13 augustus starten de repetities weer in het MFC 't Centrum in Ooltgensplaat. Nieuwe leden en mogelijke herintreders zijn van harte welkom voor aanvang van de repetities om 20.00 uur.

Advendo gaat zich voorbereiden op een seizoen waarin al een aantal optredens gepland staan. Zo gaan ze op 22 september 2018 deelnemen aan een festival in Hoogvliet en op 6 oktober 2018 geeft het koor een grote uitvoering in Ooltgensplaat met medewerking van het bekende Chosen Gospel Choir.

Nederland telt zo'n 1,7 miljoen koorzangers. Zingen is daarmee zelfs populairder dan voetballen. En als u denkt dat dit allemaal super talenten zijn, Nee hoor! Het zijn veelal liefhebbers die wekelijks ervaren wat zingen met hen doet. Zingen is fijn, je knapt ervan op. Het is een uitlaadklep voor emoties en het geeft je energie. Ervaart u stress na een drukke werkdag, dan biedt het een stuk ontspanning. U zingt "SCHREEUWT" het als het ware van de daken en u zal ervaren dat het oplucht. Bovendien zult u ervaren dat het nieuwe energie geeft. En ….het leuke van zingen in een koor is dat u het niet alleen hoeft te doen.

Uitnodiging
Om u een handje te helpen wordt u uitgenodigd om eens een repetitie avond van vereniging Advendo bij te wonen. Iedere maandagavond repeteert men van 20.00 tot 22.00 uur in het Multifunctioneel Centrum 't Centrum aan de Weesmolenstraat 12 te Ooltgensplaat.Er zijn dus geen belemmeringen om te gaan zingen, anders gezegd het is gezond en geeft bovendien veel gezelligheid.

Meer weten?
Wilt u meer weten over gezondheid en zingen, kijk dan op de website van advendo www.adverndo-ooltgensplaat.nl naar het artikel 'ik kan niet zingen (jawel hoor)'



ADVENDO staat voor Aangenaam Door Vriendschap En Nuttig Door Oefening.

Advendo is een van de oudste gemengde koren van Goeree-Overflakkee. Zij zingen voor hun plezier in bejaarden- en verzorgingshuizen en weten dat ze daar de bewoners ook veel plezier mee doen. Ieder jaar doen zij op de 3e vrijdag van maart mee aan het 4koren concert in Oude-Tonge. Ze verzorgen dan samen met gemengd koor Exselsior uit Dirksland, gemengd koor Apollo uit Nieuwe-Tonge en mannenkoor Ons Koor uit Sommelsdijk een optreden. Dit doen ze al meer dan 25 jaar.