Afbeelding

Eerste podium voor PRC Delta renner Gerard van Haaften in Sleew

Sport 144 keer gelezen

In de wedstrijd voor sportklasse renners in Sleewijk was het een harde strijd vanaf de start tot het eind van de koers . De mannen van PRC Delta uit Spijkenisse vertrokken met 5 man , Randy Breukel , Robert van Lith , Michèle Somers , Bas Hagoort en Gerard van Haaften , laatste twee renners zijn woonachtig in Dirksland .

Vanaf het startschot was het Hagoort die gelijk de boel op een lint zette , het was gelijk een slagveld , diverse groepjes verspreid over het parcours , enkel schermutselingen verder waar ook Somers aan de haal ging met Kleinendorst kregen geen akkoord van het peloton .
Na zo’n 20 minuten was het Burggraaf en Teo Muis die op de loop gingen , het was de slag en waren niet meer te achterhalen. In het peloton was het een spervuur van demarrages waar Gerard van Haaften altijd bij betrokken was , het was wel duidelijk in welke vorm hij momenteel steekt .
Het peloton werd uiteindelijk gedubbeld door de twee vluchters , en wat bleek Burggraaf stampte gelijk maar door en reed wederom weg uit het peloton en finishte alleen voor de groep uit , Muis werd tweede en de strijd om de derde plaats was zo heftig en gelijk dat de jury wel 5 maal zich moest buigen over de foto om uiteindelijk Gerard van Haaften als derde te kunnen uitroepen .
Een geweldige zware wedstrijd is deze koers in Sleewijk en dan gelijk een podium te rijden is een mooi begin van het wielerjaar 2013 .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant