Afbeelding

WFB wint van Goudswaardse Boys en pakt de 2e periode

Sport 382 keer gelezen

WFB had in de wedstrijd tegen Goudswaardse Boys genoeg aan een punt om de 2e periodetitel te winnen. Zonder de vaste waarden Huib van Heest en Matthijs Blonk begon WFB goed aan de wedstrijd en Martijn van Wijk schoot de bal al in de eerste minuut tegen de paal. Even later belande een schot van Simon Bremer op de lat, na een goede combinatie met Eric Tanis.

Daarna werd het spel van WFB slordiger en na een kwartier spelen werd er voorin balverlies geleden en Goudswaardse Boys brak uit over de rechterkant. Jens Belder kwam vrij voor het doel van Eeuwit Kievit en hij schoot de bal onhoudbaar binnen (0-1).
Het spel van WFB bleef rommelig en er waren in de eerste helft nog maar een paar kansjes, onder andere een vrije trap van Martijn van Wijk, die de bal in de handen van de keeper schoot en een mogelijkheid voor Nico Vervloet.
De ruststand werd bereikt met een 0 – 1 voorsprong voor Goudswaardse Boys.
WFB startte feller in de tweede helft en na een voorzet van Eric Tanis kreeg Joey van Assen een mogelijkheid, maar deze bal werd geblokt door een verdediger.
Een vrije trap van Martijn van Wijk ging net langs de verkeerde kant van de paal.
Na 12 minuten werd Simon Bremer neergelegd in het 16-meter gebied en kreeg een penalty. Bremer nam deze zelf. De keeper stopt de penalty, maar uit de rebound scoorde Dirk Jan Klijn (1-1).
WFB bleef de aanval zoeken en Martijn van Wijk schoot de bal net over het doel, nadat Simon Bremer de bal goed terug legde op van Wijk.
Goudswaardse Boys zette WFB in het vervolg iets meer onder druk, waardoor er voor WFB meer ruimte op het veld kwam.
Dit leidde tot een tweede penalty als Stefan Nagtegaal na een snelle aanval van WFB werd neergelegd in het strafschopgebied. Simon Bremer schoot de bal in de kruising, maar scheidsrechter Post keurde deze treffer af, omdat een aantal spelers volgens hem te vroeg in kwamen lopen. Simon Bremer moest opnieuw aanleggen voor een penalty en hij schoot de bal nu laag in de hoek (2 – 1) voor WFB en de periode titel lonkte.
Goudswaardse Boys legde zich nog niet neer bij een nederlaag en werd nog een paar keer gevaarlijk voor het doel van WFB. Eeuwit Kievit liet in deze situaties zien dat hij een prima vervanger was voor de geblesseerde Eduard van Dam met twee prima reddingen. Met deze overwinning mag WFB zich via de nacompetitie trachten te plaatsen voor een plaats in de derde klasse.