Afbeelding

Cornelis Bakker pakt de winst in de Ronde van Waddinxveen

Sport 138 keer gelezen

Dirksland. Opnieuw is er een podium plaats voor een Delta renner in het Paarweekeinde en wel de hoogste plaats op het erepodium. De eerste overwinning voor amateur renner Cornelis Bakker uit Dirksland.


Voor PRC Delta stonden er in Waddinxveen 5 renners aan de start Willem en John Kegge, Martin Nieuwstraat, Daniel Verzijl en de latere winnaar van de wedstrijd Cornelis Bakker .
Na een 5 tal ronden was het Cornelis Bakker die de stoute schoenen aantrok en uit het peloton vertrok,helaas duurde het zo’n 8 ronden voordat het gat kon worden overbrugd door 3 renners Douwe schouten, Peter Fils en niet te vergeten de routinier Eddy Hermsen .
De samenwerking was direct in orde en zij wisten dat het peloton,als het eenmaal op gang kon komen er snel weer kon zijn, maar de ploeggenoten van Bakker en Hermsen wisten het geheel te ontregelen en elke ontsnapping werd teniet gedaan .
In de eind fase werd het toch nog even spannend , enkele haperingen en een poging om alleen te ontsnappen van Schouten moest door Bakker zelf worden hersteld en met succes .
De laatste ronde kwam de achtervolgende groep nog snel naar de vier toe rijden, maar in de eindsprint was het Bakker die het haalde voor Hermsen en Schouten , de rappe Fils moest dit moegestreden aanzien van afstand. Een geweldige prestatie van de ploeg die in het peloton het afstopwerk voor hun rekening namen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant