Afbeelding

Nederland haalt World Cup Windsurfen naar Brouwersdam

Sport 218 keer gelezen

De World Cup Windsurfen (PWA) komt van 7 t/m 14 september 2013 naar Nederland. Na 13 jaar strijkt de wereldtop van windsurfers neer op de Brouwersdam. De 120 riders strijden om de wereldtitel tijdens het boardsport festival DAM7.

DAM7 Boardsport Festival Naast de World Cup wedstrijden draait DAM7 om vermaak. De verwachte 50.000 bezoekers kunnen rekenen op muziek, creativiteit, boardsports en de lifestyle die hier bij hoort. Waar kan dit beter dan op een van de beste windsurfspots van Europa, waar windsurfhelden zoals Bjorn Dunckerbeck aanwezig zullen zijn.

DAM7 is een regionaal initiatief en wil uitgroeien naar een internationaal boardsports evenement. Het evenement zal meerdere jaren worden georganiseerd in dezelfde periode. DAM7 wil groeien en uitbreiden met verschillende sporten om een breed gedragen evenement te houden dat past bij de Brouwersdam.

DAM7 is voor iedereen gratis te bezoeken. Voor de feesten en clinics tijdens DAM7 kunnen vanaf april tickets gekocht worden via www.dam7.nl. Met een deel van de opbrengsten steunt DAM7 Spieren voor Spieren.

Het evenement wordt vanuit de regio Brouwersdam georganiseerd en ondersteund door zowel de regionale en lokale overheid, als de ondernemers. DAM7 is een initiatief van Zeil & Surf Centrum Brouwersdam (ZSB) en Kranendonk Experience Company (KEXcom) gesteund door founding partners: Bavaria, Mystic en Deli XL.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant