Afbeelding

Kennismakingsdagen Tennisvereniging Stellendam

Sport 168 keer gelezen

In het teken van de ledenwerfactie van de Open Tennisdagen van de KNLTB stelt TV Stellendam op woensdag 27 maart vanaf 14.00 uur en zaterdagmorgen 30 maart vanaf 9.00 uur haar banen open. “Zonder jou is er geen bal aan” is de slogan van tennisambassadeur Raemon Sluiter. Hij roept alle niet-tennissers op een balletje te komen slaan bij de verschillende deelnemende verenigingen.

Hoe duur is tennis?
Tennis is al lang geen elitesport meer en is dus voor iedereen betaalbaar. Wordt men lid van de tennisvereniging Stellendam tijdens de kennismakingsdagen dan profiteert men van aantrekkelijke kortingen, o.a. behoeft men geen inschrijfgeld te betalen, aanzienlijke korting voor jeugdleden en gezinsabonnementen. Men kan bovendien in termijnen betalen.

Hoe lang kun je per jaar tennissen?
Afgelopen jaar hebben we getennist van 1 april 2012 tot en met 15 januari 2013, dat betekent 41 weken per jaar. De banen zijn in deze periode de gehele dag beschikbaar, er is altijd wel een moment om te spelen. Wat is er mooier om bv. in de zomervakantie met hele gezin naar de tennisbaan te gaan?

Op welke leeftijd kun je tennissen?
Gebleken is dat het een sport is voor mensen van 5 tot 85 jaar. TV Stellendam speelt daar dit jaar “voor de ouderen” op in: er wordt voor het eerst een 55+-toernooi door de wedstrijdcommissie georganiseerd.
De afgelopen jaren hebben veel oud-voetballers de weg naar de tennisvereniging gevonden: met hun balgevoel blijkt zelfs dat zij het aantal tennislessen kunnen beperken.
Daarnaast is het een sport die op ieder niveau veel plezier geeft.

Hoe stimuleert TV Stellendam haar leden?
Van het allereerste moment van lidmaatschap probeert men de leden er zoveel mogelijk bij te betrekken. Het begint al bij de tennisleraar Ciska Kramer: zij stimuleert bv. leden met een beginnerniveau met elkaar te gaan spelen. Ook bij de groepstennislessen gaat de tennisleraar aan de slag met lessers van een gelijk niveau. Zij weet ook precies wie bij elkaar passen en stimuleert hen op buiten de lessen met elkaar te spelen.
De tossochtenden en tossavonden zijn speciaal om ervaren en niet-ervaren spelers met elkaar te laten spelen. Verder zijn er gezelligheidstoernooien, mogelijkheden tot competitie spelen, enz. Kortom: alles wordt er aan gedaan om het tennisplezier te bevorderen voor zowel junioren als senioren.

Hoe kan men zich opgeven voor de open tennisdagen?
Op alle basisscholen van de dorpskernen Stellendam en Goedereede zijn flyers met inschrijfformulieren verspreid. Eveneens kan er een inschrijfformulier worden ingevuld via de website www.tvstellendam.nl -en worden gemaild naar onze tennisvereniging. Zie op de affiche de emailadressen. Mogelijkheden genoeg om zich aan te melden voor de kennismakingsdagen. Weten jullie iemand: stimuleer hem/haar om vrijblijvend een kijkje te komen nemen. Wel opgeven tot en met 23 maart op welke dag men wil komen, vervolgens krijgt men 25 maart bericht wanneer men op de kennismakingsdagen wordt verwacht. Nodig zijn alleen sportschoenen en makkelijk zittende kleding. Voor rackets en ballen wordt gezorgd.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant