Afbeelding

Werken in de buitenlucht en natuur: heb je al aan deze carrièremoves gedacht?

Partner content 170 keer gelezen

Nederlanders werken veelal binnen en worden daar niet altijd even vrolijk van. 30 tot 40 uur of meer onder een systeemplafond achter een bureau bivakkeren was voor velen ook niet de droom die ze als kind hadden, toen ze nog voornamelijk buiten speelden. Wil jij je liefde voor het buitenleven omzetten in een job die daarbij aansluit? Dan doe je hieronder inspiratie op, want er is nog altijd genoeg te doen onder de blote hemel. Bekijk deze banen en opleidingen maar eens.

Opleidingen voor diverse banen met paarden

Op het fraai gelegen en vele hectares tellende trainingscentrum in Barneveld leer je vrijwel alles over paarden. Over hun voeding, hun gedrag, de al vele eeuwen durende interactie met mensen en nog meer. Menigeen is al liefhebber van dit edele dier, en zou maar wat graag van zijn passie zijn beroep willen maken. Er gaat voor hen niets boven de hele dag in de open lucht bezig zijn met dankbare dieren. Af en toe een ritje maken, hun manen kammen, hun doen en laten analyseren en in andere zorg te voorzien. Klik hier en ontdek de meest uiteenlopende opleidingen met paarden, waarmee je wie weet een carrièreswitch kunt maken – en wel naar buiten!

Driedaagse stoomcursus verkeersregelaar


Lekker in de open lucht bezig zijn, veelal vrolijke mensen tegenkomen, een graantje meepikken van leuke evenementen, bijna dagelijks een ander decor en ‘s avonds altijd met verhalen thuiskomen: een verkeersregelaar verricht zeer afwisselend werk. In drie dagen – twee op school, een in de praktijk – ben je professioneel getraind en kun je aan de slag. Dat kan op een bouwterrein zijn of bij een drukke meubelboulevard, maar in Nederland Evenementenland zijn er het hele jaar door ook veel levendige festivals en markten waar je ingeroosterd kunt worden.


Werken in de bouw

Over bouwterreinen gesproken: er zijn veel banen in deze sector waar je niet eens een diploma voor nodig hebt. Alleen het beheersen van de Nederlandse taal en een gezonde dosis werklust zijn vereist. Bouwplaatsopruimers en bouwassistenten maken deel uit van een team dat elke keer weer een project vorm ziet krijgen, en ook dát zorgt voor onvergetelijke ervaringen. 

Ander (vrijwilligerswerk) met dieren en hovenierswerk

Tot slot nog wat ideeën om dichter bij de natuur te komen. Veel kinderboerderijen hebben vrijwilligers nodig - for the time being is dit een prima manier om ervaring op te doen op weg naar een volwaardige baan in de dierensector. Je kunt een eigen honden-uitlaatservice beginnen. Er zijn allerlei opleidingen tot dierenverzorger in de dierentuin. Ook Staatsbosbeheer alsmede de gemeente hebben vaak betaalde krachten nodig, die het groen netjes bijhouden. Kortom: niemand is verplicht om altijd binnen te werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant