Column Meiden DVV ‘09

Column 253 keer gelezen

Aangezien het damesvoetbal niet veel in de belangstelling staat heeft het meidenteam van DVV ’09 aangeboden om regelmatig over hun belevenissen in de hoofdklasse te schrijven. Vandaag deel 1

Meidenteam DVV ’09 gaat via de Hoofdklasse naar Zweden.

Wij, de meiden C1 van de Dirkslandse voetbalvereniging (DVV’09), hebben een ontzettend leuk voetbalseizoen voor de boeg. We spelen dit seizoen namelijk voor het eerst in de Hoofdklasse! We zijn het eerste meidenteam op Goeree-Overflakkee dat deze kans krijgt, en die grijpen we met beide handen. Ons team bestaat uit 15 meiden tussen de 13 en 16 jaar. We worden begeleid door twee sportieve coaches/trainers. Elke maandag- en woensdagavond trainen we, wat altijd heel gezellig is. Zaterdags spelen we onze wedstrijden. Onze eerste Hoofdklasse wedstrijd was uit tegen het hele sterke SSS uit Klaaswaal. Ondanks het natte weer van de dagen ervoor ging de wedstrijd gelukkig gewoon door. Er stond een harde wind, maar in de eerste helft hadden we windje mee, wat voordeel had op de lange passes de diepte in. We gingen met een 2-3 voorsprong de rust in. Na de rust hadden we windje tegen, wat redelijk lastig was. De wedstrijd eindigde uiteindelijk met een 3-3 gelijkspel. De volgende wedstrijd is uit tegen AGE, de kampioen van het afgelopen seizoen. Daarvoor rijden we naar Rotterdam.

Behalve het spelen in de Hoofdklasse, heeft ons team nog iets anders om naar uit te kijken. In de laatste week van de meivakantie gaan we met het hele team, de trainers en een aantal ouders/begeleiders een paar dagen naar Zweden! Het wordt een geweldige reis, waarin we o.a. een Zweeds meidenteam gaan ontmoeten en (natuurlijk) ook een wedstrijd tegen ze zullen spelen. De voorbereidingen voor deze ervaring zijn al in volle gang. Zo worden we gesponsord door onze ouders per gescoord doelpunt, doen we klusjes en leveren we plastic flessen in.

In deze krant zal regelmatig een stukje komen, waarin we verslag doen van de wedstrijden in de Hoofdklasse en de voorbereidingen voor die geweldige reis naar Zweden.

Wij hebben er zin in! Leest u met ons mee?