Bart Bakker.
Bart Bakker.

Door de bril van Bart Bakker

Column 141 keer gelezen

COLUMN - De NS past dienstregeling aan vanwege winterweer. In Zuid-Holland, met name in de regio Rotterdam, rijden maandagochtend minder treinen. De Nederlandse Spoorwegen en ProRail hebben de dienstregeling vanwege het winterse weer 'preventief aangepast'. Dat meldde ProRail vanochtend aan de Telegraaf.

„Het gaat om een voorzorgsmaatregel”, benadrukt een woordvoerder. „Het geeft ons de ruimte om problemen, zoals wisselstoringen, snel en goed op te lossen.”

Maandag rijden in elk geval de hele ochtend minder treinen tussen Den Haag en Dordrecht, tussen Rotterdam en Gouda en tussen Rotterdam en Utrecht. „Het komt globaal neer op een halvering van het aantal sprinters en intercity's.”

Mijn eerste gedachte was: arme treinreizigers, het is dus weer zover. Er hoeft dus maar iets te gebeuren en het hele verkeer is weer van slag. De Randstad en de regio’s Rotterdam worden vaak het hardste getroffen. De overheden zijn niet in staat om zaken normaal te laten verlopen. Ik houd daarom mijn hart vast voor de komende winterperiode.

We moeten daarom iedereen maar gewoon adviseren om met elkaar de auto te pakken. Want als je te laat komt op je werk, gaat dit weer ten koste van de productiviteit en de lokale economie.

Ik vind het verkeer dan ook steeds chaotischer worden. Voor m’n werk als journalist vertoef ik ook vaak in de omliggende regio’s van Rotterdam, Den Haag en het Westland. Vrijwel iedere dag sta ik vast in het verkeer. Mijn ergernis groeit als je ’s avonds de politici hoort roepen dat ze het fileprobleem gaan oplossen.

Zullen we deze politici eens een deadline geven en afrekenen op resultaat? Gewoon ontslaan als ze die files niet hebben opgelost. Dan hebben we volgend jaar om deze tijd in elk geval weer een ander kabinet….

‘Door de Bril van’ is de dagelijkse column van journalist Bart Bakker

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant