Afbeelding

SchuldHulpMaatjes in de startblokken om je te helpen!

Actueel 316 keer gelezen

Begin februari 2019 is SchuldHulpMaatje Goeree-Overflakkee officieel van start gegaan. Daarna zijn 10 personen opgeleid tot gecertificeerd maatje. Deze maatjes zijn klaar om hulp te bieden aan inwoners van Goeree-Overflakkee die worstelen met schulden.

Op Goeree-Overflakkee wordt het werk van SchuldHulpMaatje uitgevoerd door de Stichting Schuldhulp Goeree-Overflakkee. De geschoolde vrijwilligers van SchuldHulpMaatje zijn er voor mensen met financiële problemen. Ze denken mee, geven praktische hulp en bemoedigen. Dit doen zij vanuit een christelijke overtuiging voor álle inwoners van Goeree-Overflakkee. De maatjes hebben een training gevolgd om de hulpvrager te kunnen ondersteunen en helpt om weer overzicht te krijgen over de inkomsten en uitgaven en de onbetaalde rekeningen.

Het uiteindelijke doel van de hulp is dat de hulpvrager leert hoe hij of zij in de toekomst de regie over de eigen financiële boekhouding kan nemen en houden. Het maatje neemt het dus niet over, maar staat ernaast. Een maatje is een echte raadgever en hulp, en luistert naar iemands persoonlijke verhaal en kijkt naar persoonlijke omstandigheden. Maar een maatje komt niet in de plaats van een professionele hulpverlener.
Deze aanpak heeft zijn succes inmiddels bewezen. Overal in het land weten mensen na hulp van een maatje schuldenvrij te blijven. Mooie voorbeelden van hoop en perspectief zijn te vinden op www.schuldhulpmaatje.nl

Aanmelden
Aanmelden kan via https://schuldhulpmaatje.nl/locatie/goeree-overflakkee/, of via de coördinator Gerben van Asperen, e-mail shmgo.gvanasperen@gmail.com, telefoon 06 4702 3126.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant