Een walking dinner door de Weelde in het westen van het eiland.
Een walking dinner door de Weelde in het westen van het eiland.

Zomereditie Stappen & Happen op Tiengemeten

Actueel 268 keer gelezen

Na het succes in het voorjaar organiseert Natuurmonumenten op zaterdag 27 juli de zomereditie van Stappen & Happen op natuureiland Tiengemeten. Een walking dinner door de Weelde in het westen van het eiland.

De gids wacht de deelnemers om 15.10 uur op in het bezoekerscentrum op het eiland. Samen wandel je naar de eerste hap-stop in Gasterij De Gezusters. Na de lekkernijen in de Gasterij ga je op pad over het eiland.

Onderweg pauzeer je bij de aardappelloods voor de tweede hap-stop: het voorgerecht. Na de tweede wandeletappe staat in de Gasterij het hoofdgerecht klaar.

Vogeleldorado
De Weelde is een waar vogeleldorado. Op dit moment van het jaar zie je hier veel eendensoorten, zoals de krakeend, wilde eend en slobeend. Ook de bruine kiekendief, fuut, lepelaar en knobbelzwaan zitten graag in dit gedeelte van het eiland. Het kan ook zo maar voorkomen dat je tijdens de wandeling Schotse hooglanders tegen komt. Bij de ruïne vlakbij de aardappelloods zit een beverburcht.

Aanmelden
Informatie en aanmelden via de website www.natuurmonumenten.nl/tiengemeten onder activiteiten. De excursie begint met de overtocht met de pont om 15.00 uur vanaf Nieuwendijk, Zuid-Beijerland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant