Secretaris Richard Breur (l) en voorzitter  Diet Wolfert: 'Er heerst een gezellige sfeer bij Apollo.' Foto: Jacquelien Wielaard
Secretaris Richard Breur (l) en voorzitter Diet Wolfert: 'Er heerst een gezellige sfeer bij Apollo.' Foto: Jacquelien Wielaard

Samen muziek maken bij het HaFaBra Projectorkest GO

Actueel 503 keer gelezen

Veel mensen bespelen een muziekinstrument en doen dat in hun eentje thuis. Maar het is natuurlijk veel gezelliger om samen muziek te maken. Toch kan of wil niet iedereen zich voor langere tijd binden aan een muziekvereniging. Voor deze groep is er binnenkort de mogelijkheid om aan te sluiten bij het HaFaBra projectorkest van Muziekvereniging Apollo.

Door Jacquelien Wielaard

'Tijden veranderen, ook voor verenigingen, zo lichten bestuursvoorzitter Diet Wolfert en secretaris Richard Breur toe. 'Voor ons als bestuursleden van Apollo een reden om eens goed te kijken naar de zwakke en sterke punten van onze vereniging. Als vereniging hebben we o.a. te maken met vergrijzing, het feit dat mensen soms 's avonds liever niet de deur uitgaan en het gegeven dat steeds minder mensen zich langdurig willen binden aan een vereniging.
De sterke kanten van de muziekvereniging volgens Breur: 'Er heerst een gezellige, open sfeer bij Apollo waar nieuwkomers snel worden opgenomen in de groep. Ook 'n sterk punt: iedereen heeft zichtbaar plezier in het spelen.'

Naar aanleiding van de sterkte/zwakte analyse van het bestuur begonnen er wat nieuwe ideeën te ontstaan. Om deze verder uit te werken riepen ze de hulp in van Hugo Verweij, geen onbekende naam in de wereld van de HaFaBra. Verweij zette zijn eerste muzikale schreden bij Apollo en is behalve muzikant en dirigent ook werkzaam als adviseur op cultuurgebied.

De samenwerking resulteerde in een opzet die beter inpasbaar is; een dagorkest op projectbasis. Orkestleden repeteren acht keer- op donderdagochtend- en sluiten het project af met een uitvoering. Een actueel thema of gebeurtenis vormt de basis voor de invulling van het project en de baton is daarbij in handen van Hugo Verweij.

Het is de bedoeling dat er vier projecten per jaar worden georganiseerd. Als deelnemer bepaal je zelf met welk project je meespeelt. 'We willen het samenspelen laagdrempelig maken. Je verbindt je voor acht à tien weken aan een project, dat is te overzien. Ook komen we hiermee tegemoet aan de wens van degenen die liever overdag repeteren,'aldus Wolfert. Iedereen die een instrument bespeelt uit de HaFaBra bezetting kan zich aanmelden voor het eerste project. Zie voor meer informatie de website www.projectorkest.nl.
Orkestervaring is een pre maar er zijn geen opleidingseisen. 'Wie gemotiveerd is om samen muziek te maken, is welkom!'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant