Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bracht een bezoekje aan de 101-jarige.  Foto: Sam Fish
Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bracht een bezoekje aan de 101-jarige. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Ome Piet viert verjaardag met heel 't dorp

Actueel 403 keer gelezen

Heel Ooltgensplaat liep dinsdag 2 juli uit om hun 'Ome Piet' te feliciteren met zijn mega verjaardag; hij werd 101 jaar! Piet en zijn zus Nel zijn geliefd in het dorp en dat was wel te merken ook.

Door Sam Fish

Het ene na het andere jonge gezin kwam binnen bij Elthato in Ooltgensplaat om de jarige Jop te feliciteren met zijn prachtige leeftijd. Veel kinderen uit het dorp komen geregeld op bezoek bij Ome Piet en Tante Nel. Soms voor de gezelligheid, soms voor verhalen over vroeger en met vragen voor bijvoorbeeld een spreekbeurt. "Ik vind het geweldig om al die kinderen zo vaak te zien. Dat houdt je zelf ook jong," zegt hij. "Oud worden heb je niet in eigen hand en ik zou niet kunnen zeggen wat je moet doen om oud te worden. Maar het is nog altijd leuk om jarig te zijn. Alle felicitaties, de kaarten. Ik geniet elk jaar weer."

Samen
Hoewel Piet en Nel allebei nooit getrouwd zijn geweest en ook geen kinderen hebben gehad zijn ze nooit alleen geweest. "We hebben elkaar. We wonen nog steeds samen in hetzelfde huis als vroeger. In oktober wordt ze 100, dus dan hebben we weer feest," vertelt Piet. "We hebben elkaar en we hebben veel familie van onze broer. Daarnaast krijgen we ook veel hulp en gezelschap van de buren en andere mensen uit het dorp. We hebben het hartstikke goed hier en we zijn blij dat het zo kan."

Werk
Piet schreef altijd veel voor Eilanden-Nieuws en deed ook een hoop voor verschillende landbouw bladen. Nog steeds leest hij alles!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant