Koos Moerenhout aan de leiding, gevolgd door latere winnaar Erik Dekker en Mathieu Hermans (Foto Fred Götzenberger).

Jan Wouter Roos pakt winst in Ronde van Middelharnis

Actueel 742 keer gelezen

Middelharnis - Afgelopen zaterdag stond Middelharnis in het teken van het wielrennen. Zaterdagmorgen om 10.00 uur waren er activiteiten voor de allerjongste.

Het was een pracht gezicht, de kleintjes op loopfietsen die, in de leeftijdsklasse 2-5 jaar, met elkaar de strijd aangingen om de podium prijzen onder luide aanmoedigingen van ouders, opa's en oma's. Er was een gedeelte van het parcours uitgezet voor de allerkleinsten. Na de allerkleinsten was de Funklasse aan de beurt. Winnaar werd William van Heukelen en op de 2e plaats eindigde Wilbert Bakker voor Ines Klok. Door de organisatie was ook de Dikke banden race in het programma opgenomen. Zij reden over het volledige parcours van 1100 meter. Na deze race was het tijd voor de sportklasse, zij reden een 50 kilometer. In een race waarin diverse ontsnappingen te zien waren was uiteindelijk Jeffrey van den Hoven de sterkste gevolgd door André van Reek en Andre Grootveld. De traditionele prominenten race trok veel publiek. Oud-profrenners werden gekoppeld aan lokale renners. Van start gingen o.a. Marc Lotz, Koos Moerenhout, Aad van de Hoek, Erik Dekker, Bart Voskamp en Max van Heeswijk. De winst ging uiteindelijk naar het koppel Erik Dekker – Sjaak Melissant. Tot slot kwamen de eliterenners aan de start. Zij reden een afstand van 60 kilometer en de winst ging naar Jan Wouter Roos, die in de sprint Rik Nederlof en Kees Pameijer wist te kloppen.