De teokomstige bewoners van d'De Vyver' maakten vorige week keniis met elkaar.
De teokomstige bewoners van d'De Vyver' maakten vorige week keniis met elkaar.

Nieuwe woon- zorgcomplex heet 'De Vyver'

Actueel 764 keer gelezen

Ouddorp- Met het plaatsen van het deksel op de liftschacht van het nieuwe woon-zorgcomplex van Sjaloom zorg verrichtte Teun Bakelaar, voorziotter van woningbouwvereniging Beter Wonen in Goedereede zijn laatste officiële handeling. Dit als gevolg van de fusie tussen woningbouwverenigingen op het eiland.

Door Henk Blanke

Dit was het begin van een gezellig samenzijn met vertegenwoordigers van Beter Wonen, Sjaloom Zorg en de toekomstige bewoners. Een klein feestje dus, dat mede werd opgeluisterd door de aanwezigheid van een complete food-truck. Verder stond de avond in het teken van kennismaking en voorlichting over allerlei praktische zaken. Zo konden de toekomstige bewoners kennis maken met hun buren en werd de indeling van de appartementen bekend gemaakt. Want de bouw verloopt gestaag. In juni krijgen de cliënten de gelegenheid om zelf een kijkje op de bouw te nemen en naar verwachting kunnen de 26 bewoners allemaal Kerst in hun eigen, nieuwe, aangepaste woning vieren. De verhuizing zal in twee fases en per woonlaag plaats vinden.

Naamgeving
Het bleef vorige week niet bij het bereiken van het hoogste punt. Tot veler verrassing kwam Pau Heerschap acte de préséance geven. Hij had een gewichtige taak, namelijk de bekendmaking van de naam van het nieuwe woon-zorgcomplex. Na wat herinneringen te hebben opgehaald, kwam hij tot de kern van de zaak. Het nieuwe gebouw, vlak bij de Vlietberg gelegen, gaat De Vyver heten. De Vyver is volgens Pau een passende naam. 'Een vijver heeft iets heel moois. Het heeft omsloten randen, langs alle kanten. Voor een vijver wordt goed gezorgd. Dat zie je straks weer terugkomen op deze plek. Iedereen gaat zijn best doen om zo goed mogelijk voor jullie te zorgen'.
Hypermoderne woonvoorziening
In dit complex zijn alle voorzieningen aangebracht voor mensen met een beperking. Naast de appartementen kent het complex twee gemeenschappelijke ruimtes, een lift, een fietsenberging en uiteraard een gemeenschappelijke tuin. De appartementen zijn nul op de meter woningen. Bij normaal energieverbruik hoeven de bewoners geen aanvullende energiekosten te betalen. Dat ontzorgt. Aan alle voorwaarden om een min of meer zelfstandig leven te leiden is voldaan. De mogelijkheid om nabije zorg in te roepen bevordert dit nog eens extra. Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met het feit, dat de cliënten er langdurig zullen blijven wonen. Daarom zijn zij levensloopbestendig gemaakt. Er zijn twee woonlagen. Op de bovenste wonen cliënten die begeleiding in kunnen roepen. Op de benedenverdieping krijgen cliënten die fysiek zware zorg nodig hebben. Gesteld kan worden dat achter iedere voordeur optimale zorg verleend gaat worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant