Wethouder Tea Both-Verhoeven mocht samen met dorpsraadvoorzitter Anne-Karin Guijt het eerste officiële bijenhotel openen in Nieuwe-Tonge.  Foto: Sam Fish
Wethouder Tea Both-Verhoeven mocht samen met dorpsraadvoorzitter Anne-Karin Guijt het eerste officiële bijenhotel openen in Nieuwe-Tonge. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Nieuwe-Tonge opent eerste bijenhotel

Actueel 346 keer gelezen

Op het Finlandplein in Nieuwe-Tonge is dinsdag vroeg in de ochtend het eerste officiële bijenhotel van Goeree-Overflakkee geopend onder toeziend oog van de twee basisscholen van het dorp.

Door Sam Fish

Het gaat niet goed met de bijen en andere bestuivende insecten, en dat is zorgelijk. Zo'n 80 procent van de eetbare gewassen zijn namelijk afhankelijk van de werkzaamheden van bijen. Het was dan ook de eer aan wethouder Tea Both en Anne-Karin Guijt, voorzitter van de dorpsraad, om het insectenhutje te onthullen. Daarbij aanwezig waren de leerlingenraden van zowel obs de Pannenbakker als die van cbs de Oranje-Nassauschool, evenals de leerlingen van groep 3 en 4.

"Het is belangrijk om goed voor de natuur te zorgen," benadrukt Both. "Bijen hebben een belangrijke rol in de natuur en dat geldt natuurlijk ook voor andere insecten. Daarom hoop ik dat het bijenhotel goed gaat lopen en dat we binnenkort veel mooie nieuwe bloemen in de natuur terugvinden."
 

Campagne
De opening van het bijenhotel is tevens de start voor een nieuwe campagne van de gemeente Goeree-Overflakkee met de slogan; 'Goeree-Overflakkee, daar wil je bij zijn'. Met die campagne wil de gemeente aandacht vragen voor het versterken van de biodiversiteit op het eiland. De kast in Nieuwe-Tonge is de eerste in een reeks bijenhotels die neergezet gaan worden op Goeree-Overflakkee.

De kinderen mogen zelf ook de bijen helpen, ze kregen daarvoor een zakje bloemenzaad mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant