Re-enacters spelen met de kinderen het kastelenspel en het kinder-riddersteekspel. In het kastelen spel worden ook kiddy battles opgenomen.
Re-enacters spelen met de kinderen het kastelenspel en het kinder-riddersteekspel. In het kastelen spel worden ook kiddy battles opgenomen.

Dag van het Kasteel - maandag 10 juni in Rhoon

Actueel 280 keer gelezen

Rhoon - Op de Dag van het Kasteel (landelijk ieder jaar op Tweede Pinksterdag) openen eigenaren en beheerders van kastelen de poorten. Zo ook de Stichting Kasteel van Rhoon. Er is een mooi programma met allerlei activiteiten binnen en buiten de kasteelmuren samengesteld waarin het Kasteel centraal staat.

Dit jaar bestaat de Muziekvereniging Volharding Rhoon 100 jaar. In één van de zalen zal Volharding attributen zoals oude uniformen, instrumenten, foto´s etc uit de afgelopen periode laten zien. Daarnaast kunnen muziekinstrumenten worden bespeeld.

De kinderen kunnen zich ook laten schminken in een prinses of dino.
Meerdere fotografen exposeren hun werk bij de fototentoonstelling op de Klokkezolder, de laatste expositiedag. Bij de samenstelling ervan is gezocht naar verschillende onderwerpen in de fotografie (landschap, mode, portret). Afwisselend kleur en zwart-wit.....
Re-enacters spelen met de kinderen het kastelenspel en het kinder-riddersteekspel. In het kastelen spel worden ook kiddy battles opgenomen. Het kastelenspel is een interactief en leerzaam spel waarbij de deelnemers denk- en doe opdrachten krijgen over onze geschiedenis. Aan het spel kunnen kinderen maar ook volwassenen meedoen. De spelen starten om 10.30, 12.30 en 14.30 uur
Het Kasteel van Rhoon is geopend van 10:00 - 17:00 uur - toegang is vrij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant