De Andersons spelen vrijdag 10 mei in trioformatie in het Diekhuus met als gast Els van de Wetering.  Foto: Femke Linders
De Andersons spelen vrijdag 10 mei in trioformatie in het Diekhuus met als gast Els van de Wetering. Foto: Femke Linders Foto: Femke Linders

De Andersons nemen Flakkeese gast mee naar het Diekhuus

Actueel 209 keer gelezen

Op vrijdag 10 mei spelen De Andersons in het Diekhuus, een muziektrio dat mensen wil laten verwonderen in een wereld waarin niet veel verwondering meer plaats vindt. En dat doen ze niet alleen. Ze nemen een speciale Flakkeese gast mee!

Door Sam Fish

Met de voorstelling 'Hier Dooft Niets' doet het kleinkunstgezelschap voor het eerst het Diekhuus aan. "Roel, mijn bandlid, heeft eerder al opgetreden bij de klapstoelconcerten in Goedereede. Ik was toen ziek en dus moest hij het alleen doen. Maar het publiek en de organisatie vonden het ontzettend leuk en waren eigenlijk wel benieuwd naar de rest van de voorstelling. Het enthousiasme van de organisatie heeft ervoor gezorgd dat we nu in het Diekhuus staan," vertelt zangeres Anna Ågren. "We hebben er zin in om terug te zijn op Goeree-Overflakkee. Van wat hij gezien heeft weet ik dat het een prachtig eiland is en de mensen die hij ontmoet heeft zijn leuk. Dus die show moet ook wel helemaal goed komen."

'Hier Dooft Niets'
'Hier Dooft Niets' is een theaterconcert, waarbij het publiek getuige is van en meegenomen wordt in onze zoektocht naar verwondering. Het is een warmhartig, muzikaal protest tegen de onverschilligheid.

"Voor deze voorstelling wilden we het eens anders aanpakken. Waar we voorheen samenwerkten met (script)schrijvers als Arjen Lubach en Jurre Bussemaker en we ons lieten inspireren door Zweedse iconen, waren we nu benieuwd wat er zou gebeuren als we een voorstelling nou eens helemaal zouden laten ontstaan met als enige richtlijn: een muzikale voorstelling over verwondering," vertelt Anna. "Waar zouden we dan uitkomen? We waren midden in ons maakproces toen ik een mail kreeg van een jonge vrouw die vrij wilde leren zingen en graag bij mij op zangles wilde komen. Ze was de voormalig jongste non van Nederland en recentelijk uit het klooster gezet. Ze moest het leven na negen jaar in het klooster weer helemaal opnieuw ontdekken. We zijn bevriend geraakt, ze is bij mij en mede-Anderson Roel in huis komen wonen en ze volgt nu een cabaretopleiding."

De ontmoeting met de jonge vrouw was de start van de verwondering bij Anna. "Maar het gaat over meer dan dat," zegt ze. "lk noem de voorstelling ook wel een muzikale roadtrip door het leven waarin we struikelen, opstaan, weer opnieuw beginnen, de liefde bezingen, troost zoeken, verlies wiegen en een oproep doen tot verwondering."

Gast
Om het eens anders aan te pakken nodigen De Andersons bij elke show een andere gast uit. Denk daarbij aan namen als Hanneke Groenteman en Jan Terlouw, maar ook een boswachter en een weerman. Voor Goeree-Overflakkee is zangeres Els van de Wetering uitgenodigd. "Mijn hele leven staat al in het teken van muziek en hoewel ik er niet altijd even veel mee bezig ben geweest, ik ben het nooit uit het oog verloren," vertelt ze. "Muziek is verbintenis, het brengt mensen samen. Daarom vind ik het ook zo leuk dat ik gevraagd ben om mee te doen. Ik was volledig overdonderd, maar wel vereerd."

Els speelt in verschillende bandjes op het eiland en zal met de Andersons een aantal eigen nummers laten horen aan het publiek. "Ik verwacht dat het bijzondere avond wordt waarin iedereen zich wel herkent," zegt ze. "Ik denk dat het een heel intiem concert wordt met bijzondere liedjes. Mensen gaan echt iets missen als ze er niet bij zijn. Ik heb er echt heel erg veel zin in en ik hoop dat het druk wordt."

Meer informatie
De voorstelling van De Andersons samen met Els van de Wetering zal plaats vinden op vrijdag 10 mei in de Rabobankzaal van het Diekhuus. Het optreden start om 20.15 uur en de zaal opent ongeveer een half uurtje van tevoren. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de deur en via de website van het Diekhuus (www.hetdiekhuus.nl) voor € 18,- per stuk, dat is inclusief een drankje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant