Arie en Sjaan vierden op maandag 8 april alweer hun zestigste trouwdag.  Foto: Sam Fish
Arie en Sjaan vierden op maandag 8 april alweer hun zestigste trouwdag. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Diamanten trouwdag voor Sjaan en Arie

Actueel 476 keer gelezen

Sjaan (78) en Arie (81) hebben altijd een bewogen leven geleid, maar het belangrijkste voor hen beiden was toch wel dat ze het samen hebben gedaan. Op maandag 8 april vierden ze alweer hun 60ste huwelijksdag.

Door Sam Fish

Sjaan was net zestien toen ze Arie leerde kennen in Rotterdam. "Ik stond te kletsen met een vriendin toen hij op ons af kwam lopen," vertelt ze. "Hij vroeg ons de weg, maar de straat waar hij naar vroeg bestond helemaal niet. Ik vond hem wel heel erg leuk, dus we hebben een praatje gemaakt, afsproken voor de volgende dag en vanaf dat moment zagen we elkaar bijna elke dag." "Het was mijn eerste dag in Rotterdam en ik zag een leuk meisje staan. Ik wilde gewoon een gesprek aan knopen," verdedigt Arie zijn actie. "Het was blijkbaar een goede zet want we zijn nog steeds bij elkaar."

Arie komt eigenlijk uit Bergbeek maar was in Rotterdam voor zijn militaire dienst. "Dat was anderhalf jaar verplicht en dan mocht je kiezen om langer te blijven, maar dat wilde ik niet," vertelt hij. "Later nog vijf jaar in de haven gewerkt, toen chauffeur geweest op de vrachtwagen en touringcar en uiteindelijk zijn we samen de horeca in gegaan."

Sjaan komt oorspronkelijk uit Zuidland maar woonde in Rotterdam toen Arie haar aansprak. "Tot aan het huwelijk was ik tandarts assistente en daarna ben ik het huishouden in gegaan en heb ik voor de kinderen gezorgd," vertelt ze "Ik heb ook nog een tijdje kleding gemaakt en verkocht."

Het stel heeft samen drie kinderen en inmiddels ook al acht kleinkinderen en acht achterkleinkinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant