Zeventig jaar later en Suus en Marien zijn nog even gelukkig samen als de dag waarop ze elkaar ontmoetten.  Foto: Sam Fish
Zeventig jaar later en Suus en Marien zijn nog even gelukkig samen als de dag waarop ze elkaar ontmoetten. Foto: Sam Fish Foto: Sam Fish

Suus en Marien vieren platina huwelijk

Actueel 379 keer gelezen

Zaterdag 6 april was een bijzondere dag voor Suus (87) en Marien (91) Kleijn uit Ouddorp. Ze vierden die dag namelijk alweer hun zeventigste trouwdag. Voor de gelegenheid zijn ze met de hele familie wezen eten bij het Wapen van Stellendam.

Door Sam Fish

Op maandag 8 april deed het stel de trouwdag nog een dunnetjes over met een bezoekje van de burgemeester. "Wilt u een stukje taart? Deze hebben we gekregen van de koning," zegt Suus trots. Op haar beurt overhandigt de burgemeester ook iets namens de koning. "Voor jullie, een brief met felicitatie namens het koningshuis. Er is mij gevraagd om dit aan u te geven," laat ze weten.

Ontmoeting
Zowel Suus als Marien is een geboren en getogen Ouddorper en hoewel het al heel wat jaren terug is, weet Suus nog als de dag van gisteren hoe ze elkaar hebben ontmoet. "Ik zat in de tram tussen Melissant en Stellendam Ik stond op het balkonnetje tussen de wagonnetjes in voor een frisse neus en ik zag hem op het land. Hij zat volgens mij te lunchen. Ik was meteen verkocht," vertelt ze. "Ik kwam hem later weer tegen tijdens het wekelijkse stapavondje in Ouddorp en sinds dien zijn we nooit meer alleen geweest."

Samen hebben ze drie kinderen op de wereld gezet en hebben ze inmiddels ook al zeven kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. "Iets na het huwelijk zijn we aan 't lietje van de Bokkies komen wonen en we blijven hier zo lang het kan. We willen hier echt niet weg," aldus Marien.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant