Keeper Dennis Sleiffer  van ’s Gravendeel de bal vast. Marc Peeman  wordt gestuit door Luc Rozendaal (Foto: Peter Prins)
Keeper Dennis Sleiffer van ’s Gravendeel de bal vast. Marc Peeman wordt gestuit door Luc Rozendaal (Foto: Peter Prins)

De Jonge Spartaan verliest van 's Gravendeel

Actueel 390 keer gelezen

Middelharnis - Afgelopen zaterdag speelde De Jonge Spartaan al weer de 22e competitiewedstrijd. Het op de 5e plaats staande 's Gravendeel was deze middag de tegenstander.

In het eerste kwartier was De Jonge Spartaan de betere ploeg. Dit leidde tot kleine kansjes. De gasten hadden duidelijke moeite met het hobbelige en harde veld. in de 19e minuut kwam 's Gravendeel een keer dreigend voor het Spartaanse doel. Ferry de Koning keerde de kopbal van Sven Akkerman. Na een goede voorbereidende actie van Marc Peeman kwam de bal in de 22e minuut voor het doel. De goed meegelopen Steven Oosthoek nam de bal schitterend op de hak en verraste bijna keeper Dennis Sleiffer in de lange hoek. Een inzet van Marc Peeman werd voor de lijn weggewerkt door een verdediger van de gasten.

In de tweede helft kwam s' Gravendeel fel uit de startblokken. Nadat een schot van aanvoerder Gerben Prins net over de lat ging, was er aan de andere kant een uitval van de gasten. Wie anders dan de gevaarlijke Marco Kruijthof soleerde door de Spartaanse defensie en scoorde koeltjes de 0-1. De Jonge Spartaan probeerde het wel, op de inzet was weinig tot niets aan te merken. De defensie van de gasten was goed georganiseerd en anders was er nog altijd de goed keepende Dennis Sleiffer. Het was Marco Kruijthof die in de 85e minuut met een nauwkeurig schot de 0-2 aantekende. In de extra tijd kopte Sietse van der Weele een hoekschop van Gerben Prins achter Sleiffer. Dit doelpunt kwam te laat om de wedstrijd nog te laten kantelen.