De bal gaat voorlangs het doel van keeper Matthijs Verstrate.

Fios en OFB komen niet verder dan een gelijkspel

Actueel 537 keer gelezen

Achthuizen - OFB mocht zaterdag aantreden tegen FIOS. Op bezoek bij de buren moest er nu toch eens gewonnen worden want, ondanks frivool voetbal bleven de doelpunten voor OFB tot nu toe uit.

Door Piet Bakelaar

Onder leiding van interim-trainer Wilco van der Brink begon OFB-offensief tegen de mannen van Hans de Rover. Met verzorgd voetbal probeerde men door de defensie van FIOS heen te breken. Toch was het eerste kwartier voor FIOS. Sander van Poppelen raakte de bal maar half na een voorzet van Jurek van Bergen. Een schot van Ramon Leeflang werd goed gepakt door Matthijs Verstrate en bij een diepe bal van Jurek van Bergen op Bart Huibrechtse kwam de goalie goed uit zijn doel. Bij een voorzet van Bart Huibrechtse kwam de bal via de voet in handen van Matthijs Verstrate. Na een kwartier was het Rick Hokke die zijn solo iets te ver doorvoerde en keeper Rick Weeda kon de bal onderscheppen. Een vrije trap van Marijn Huibrechtse ging over en Sander van Poppelen schoot voorlangs na een goede diepe bal van Sander Verweij. Een doelpunt van Floor Matthieu werd afgekeurd vanwege buitenspel. Bij een vrije trap van Marijn Huibrechtse had Matthijs Verstrate twee vuisten nodig om de bal onschadelijk te maken. Een corner van Floor Matthieu ging over iedereen heen en kwam voor de voeten van Calvin Goemaat zijn schot krulde langs de verkeerde kant van de paal. Bij een corner van Floor Matthieu wist Rick Weeda de kopbal van Rick Hokke met een hand over het doel te tikken en een schot van Calvin Goemaat ging naast.

In de eerste minuut van de tweede helft schoot Marijn Huibrechtse een vrij trap op de lat. Een minuut later was het Rick Hokke die een voorzet van Floor Matthieu hard in het doel schoot en OFB op 0-1 bracht. Tien minuten later werd een fout in de verdediging genadeloos afgestraft toen Mika Huibrechtse de bal onderschept en deze, na een solo langs de goalie schiet (1-1). Een schot van Ramon Leeflang werd geblokt door Matthijs Verstrate en ook een schot van Bart Huibrechtse weet Matthijs Verstrate met een schitterende redding onschadelijk te maken. Bij een vrij trap van Jack Robbemond weet de goalie met de voet redding te brengen. Na 70 minuten kwam de bal vanaf de linkerkant voor de voeten van Marijn Huibrechtse. Hij weet de bal uit de draai langs de keeper te schieten en brengt FIOS daarmee op een 2-1 voorsprong. Bij een afgeslagen corner van OFB komt de bal bij Calvin Goemaat die de bal opnieuw voorzet. Jelmer Overbeeke schiet de bal vervolgens goed in. 2-2. . Opnieuw moeten beide ploegen aan de bak om de winst naar zich toe te trekken. Een schot van Floor Matthieu gaat voorlangs en aan de andere kant wordt een kort genomen corner goed gepakt door Matthijs Verstrate. Het laatste wapenfeit is voor FIOS wanneer Marijn Huibrechtse een vrij trap maar net naast schiet.

Interim-trainer Wilco van der Brink van OFB was niet tevreden met het gelijke spel. 'We waren de beter voetballende ploeg en hadden pech met de afwerking. We probeerden het voetballend op te lossen en creëerden daardoor de kansen. Ondanks het gelijke spel ben ik tevreden met de inzet van de ploeg. Gezien het vertoonde spel gaan we in de resterende wedstrijden zeker nog punten pakken '. Trainer Hans de Rover van FIOS was ontevreden met het vertoonde spel. 'De eerste helft was van beide ploegen niet best. Ik denk dat we in de 2e helft vijf tot zes 100 % kansen hebben gecreëerd en die gaan er dan niet in. Bij de 2-1 sluipt de angst in de ploeg en krijg je de gelijkmaker om de oren. Ondanks dat hadden we hier gewoon moeten winnen. We creëerden de kansen maar maken ze niet af. De keeper van OFB hield ze in de wedstrijd'.

Duel tussen Yoran van Bezooijen (5) en Joeri Gebuis (9). Sander van Poppelen (l)  kijkt toe.