Sempre hield zaterdag 13 april haar verenigingsconcert in Het Prieel.
Sempre hield zaterdag 13 april haar verenigingsconcert in Het Prieel. Foto: cora de boed

Enthousiasme klinkt in muziek

Actueel 251 keer gelezen

Sommelsdijk - Zonder jeugd geen toekomst. Dat geldt zeker voor Koninklijke Muziekvereniging Sempre Crescendo uit Middelharnis-Sommelsdijk, want door de jaren heen moet er steeds nieuwe aanwas komen om het fanfareorkest te behouden, ook voor de jaren die na ons komen. Sempre hield zaterdag 13 april haar jaarlijkse verenigingsconcert in Het Prieel van complex De Staver in Sommelsdijk.

Tekst en foto: Cora de Boed

Veel opa's en oma's, vaders en moeders een een heleboel andere belangstellenden togen naar het Prieel om het kunnen van de muzikanten te horen. Enthousiaste muzikantjes van het Probeerorkest openden de avond en zij lieten horen wat ze slechts in zes weken hebben geleerd. Nou, ze deden niet onder voor de volwassenen hoor! Zij speelden een breed repertoire met de liedjes Elena, Beetle Blues, Doep doep, Speel de Blues, House Party, Mozambique Sanbei, Czardas, Dronken Zeeman, Farmhouse Rock, Koning Salassi en Rythm and Blues met alle gemak en de zaal genoot. Knap wat begeleiders Anne Hoogendijk, Erik Rozendom, Gonda Struik en René Meijer hebben bereikt in de groepen van vier basisscholen in Middelharnis.

Little Sempre
Een grote groep jeugdigen speelden op bugel, saxofoon, hoorn, trompet, bariton, trombone en slagwerk, ondersteund door Little Sempre, een ensemble dat bestaat uit jonge, maar toch al behoorlijk ervaren muzikanten! Voor de allerjongsten was er een certificaat dat ze erbij waren! En nu maar goed nadenken jongens en meisjes, wil je later een plaatsje veroveren in het orkest van Little Sempre? Het mag, graag zelfs! Gezellig hoor, elke week oefenen met elkaar om nog eens zo'n mooi concert met zijn allen neer te zetten.

Fanfareorkest
Na een wisseling speelde het Fanfareorkest prachtige muziek in Towards a New Horizon, Pentagram en Just a Closer Walk with Thee, de laatste met een dixieland sound, vrolijke en opzwepende muziek. Daar tussendoor El Cid van Bert Appermont met als soliste Sietske Zijlstra op altsax, zij heeft totaal geen zenuwen die opspelen. Het is zulke mooie muziek dat je zelfs paardengetrappel hoort in de zaal.

Toetje
Na de pauze een toetje van vijf nummers: Centenary Fafare to BB & CF, A Movement for Rosa, Czardas waarin Jordan Buskop voor een snel melodisch slagwerk zorgde, Churumbelerias en Jihlava van Andreas van Zoelen. Jihlava is een stad in Tsjechië, waar ook componist Gustav Mahler geboren is. Filip den Eerzamen gaf uitleg over de nummers, wat een en ander duidelijk maakte. Sempre bestaat dit jaar 130 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd. Kijk daarvoor op www.sempremiddelharnis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant