Jordy Hanenberg moest tegen Abbenbroek 2x de bal uit het net vissen.  DVV'09 verloor met 2-0 van Abbenbroek (foto Marjo Smit).
Jordy Hanenberg moest tegen Abbenbroek 2x de bal uit het net vissen. DVV'09 verloor met 2-0 van Abbenbroek (foto Marjo Smit).

Slecht spelend DVV '09 verliest van Abbenbroek

Actueel 318 keer gelezen

Dirksland - In de thuiswedstrijd tegen Abbenbroek boekte DVV'09 in een matige wedstrijd een belangrijke 2-1 overwinning.

Dit was de opmaat voor het behalen van de 2e periodetitel. Na het behalen van deze titel loopt het wat stroever bij de ploeg van John Kleijn. Zo ook in het uitduel tegen Abbenbroek.

Ondanks alle goede intenties vooraf begon DVV veel te slap aan deze wedstrijd. Toch krijgt Toes al vroeg in de wedstrijd een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar werd net op tijd door de keeper afgestopt. Abbenbroek, wat overigens ook zeer matig speelde, hobbelde een beetje mee en wachtte geduldig op het moment wat een keer zou komen.

In de 30e minuut kwam dat moment er ook, toen een aanvaller alleen door mocht gaan op keeper Hanenberg, deze dwingt de spits goed naar buiten, de spits krijgt echter alle tijd en ruimte om de bal alsnog voor het doel te brengen en deze wordt keurig afgerond (1-0) voor de thuisploeg.

Aan het einde van deze voor DVV '09 slechte eerste helft, ontstond er zowaar een offensiefje voor de bezoekers en dat leverde uit een aantal standaardsituaties wat dreiging op, maar het leverde uiteindelijk geen doelpunt op.

In de rust wordt door trainer John Kleijn de eerste helft omschreven als 'Abominabel slecht'.

De tweede helft was van DVV-zijde wat beter maar, maar het kwam niet in de buurt van het niveau wat de bezoekende ploeg zou moeten kunnen halen. De grootste kans was voor De Man, hij kon alleen door op de doelman, floot voor een overtreding en wachtte het voordeel niet af.

Maar al had deze wedstrijd 190 minuten geduurd een doelpunt voor DVV '09 had er nooit gevallen. In een tegenstoot maakt Abbenbroek, wat ook haast geen kans gecreëerd had er nog 2-0 van en was het duel beslist.

Door deze nederlaag komt Flakkee steeds dichterbij. De ploeg uit de Van Pallandtpolder wist met 2-0 te winnen van OFB en staat nu nog maar 2 punten achter op, het op de derde plaats staande Dirkslanders.