De deelnemers van KDO aan de turnkampioenschappen van Zuid Holland.
De deelnemers van KDO aan de turnkampioenschappen van Zuid Holland.

Succes eilandelijks turnsters bij turnkampioenen

Actueel 658 keer gelezen

Stellendam - Zaterdag 16 maart kwamen 15 turnsters van KDO in actie tijdens de meerkampfinale en op zondag werden er nog 25 toestelfinales geturnd.

Tijdens de meerkampfinale waren de verschillen klein en lag het niveau hoog in een groot deelnemersveld. Bij de pupillen ging niet alles naar wens, de leermomenten nemen we mee voor de volgende wedstrijd. Faye Kil werd 32e, Evie de Ruiter 29.Emmalie Wu en Nienke van Veen begonnen sterk op brug, met flinke concurrentie werd Emmalie 20e en Nienke 6e. Mara Doornhein turnde ook een goede wedstrijd, blonk uit op sprong en werd kampioene van Zuid-Holland. De wedstrijd daarna starten de junioren goed op brug. Bij de senioren zat Colinda Kievit niet lekker in haar wedstrijd en besloten we haar schroef op vloer weg te laten, ze werd 26e.

De dag erna werden de toestelfinales geturnd. De acht turnsters met de beste score in de voorwedstrijden van iedere categorie kwamen hier in actie. Van KDO-Sport lieten Amy de Ruiter, Evie de Ruiter, Emmalie Wu, Nienke van Veen, Mara Doornhein, Quinty Spel, Bridget Peters, Saskia van Erk, Lisa van der Wagt en Anouk Slockers alles zien wat ze in huis hadden. KDO-Sport behaalde negen podiumplaatsen, brons voor Saskia en Nienke op balk, zilver voor Mara op brug en Anouk op vloer en goud voor Saskia op vloer, Mara en Anouk op balk en Lisa op sprong en vloer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant