Afbeelding

Duel tussen Stellendam en Rockanje in evenwicht

Actueel 520 keer gelezen

Stellendam – Zowel Stellendam als Rockanje zijn in de achtervolging op Flakkee, die nu de vierde plaats in bezit heeft in de 4 klasse H. Het duel tussen de twee ploegen was dan ook cruciaal, voor wie eventueel tijdelijk de inhaalpoging zou moeten staken. Flakkee was uiteindelijk de ploeg die profiteerde, want zowel Stellendam als Rockanje wisten allebei één keer het net te vinden.

Door Fred Götzenberger

Stellendam pakte na de winterstop 4 overwinningen De ploeg van vertrekkend trainer Jan Lecker wist Herkingen '55 met 3-0 te verslaan en een week later moest Flakkee het onderspit delven, want in het uitduel won de ploeg met 0-1. Ook FIOS en OFB werden met een nederlaag naar huis gestuurd. Maar ook in In het duel tegen kampioenskandidaat Vlotbrug speelde men een goede wedstrijd en wist men lange tijd een 0-1 voorsprong te verdedigen maar moest men uiteindelijk met een 4-2 nederlaag genoegen nemen. 'Het niet altijd even goed spel wat we laten zien', bekende Jan Lecker. 'Echter we pakken wel de punten.' Deze middag waren de weersomstandigheden dusdanig, er stond een straffe wind dwars over het veld op Sportpark Molengors, dat van goed spel geen sprake kon zijn.

Stellendam begon evenwel goed aan het duel, het was vooral Bram Breederveld die de eerste mogelijkheden had. Maar zijn schot en een schitterende halve omhaal gingen maar net naast. Michael Mettrop is aan zijn laatste wedstrijden bezig voor Stellendam. Met ingang van volgend seizoen vertrekt hij naar Brielle. Ook in dit duel was Mettrop vaak voor het doel van Rockanje te vinden. Zo werd zijn schot ternauwernood geblokt door doelman Van der Meiden. Toch kwam de thuisclub op achterstand een corner voor Stellendam werd omgezet in een counter voor de bezoekers, de bal belandde bij Youri 't Mannetje en deze wist te profiteren van de wind en de bal achter Jan van Helden te schuiven (0-1). Toch pakte Stellendam de draad weer op, een pass van Breederveld werd door de Rockanje- doelman voor de voeten van Peter Jan Kooijman weggeplukt. Vlak voor rust kreeg Rockanje nog de mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen maar het schot van Groenenboom ging naast.

In de rust maakte Jan Lecker maximaal gebruik van de wissel mogelijkheid. Arjen Witvliet, Jeffrey Mettrop en Bodijn Bron moesten het veld ruimen voor Pim Gorter, Timo Kroon en Mike Krijger. Toch bleef Rockanje in de beginfase van de tweede helft de bovenliggende partij, zo kreeg Mannetje zijn mogelijkheid op zijn tweede treffer, maar de uitlopende Van Helden kwam goed zijn doel uit en de aanvaller zag zijn inzet voorlangs gaat. In de 66e minuut schoot Groenenboom op de buitenkant van de paal en uit de daaropvolgende aanval belandde de pass van Kroon voor de voeten van Gorter die al glijdend de bal onder de uitlopende Van der Meijden werkte (1-1).

Het spel golfde hierna over en weer, een pass van Nijkamp kwam bij Groenenboom, maar zijn schot werd gegrepen door de wind en vloog hoog over. De beste mogelijkheid voor Stellendam kwam in de 76e minuut toen een vrije trap van Mettrop langs de muur ging. Het was aan de alerte Rockanje sluitpost te danken, dat de thuisploeg niet op voorsprong kwam, door de bal laag uit de hoek te tikken.Vlak voor het einde van het duel nam de druk van Rockanje nog toe maar uit de toegekende corners viel geen treffer meer.

'We mogen blij zijn met een punt maar de betere partij was toch echt Rockanje', erkende Jan Lecker na afloop. 'Vooral op het fysieke vlak moesten we het onderspit delven, maar je moet ook willen en dat zat er vanmiddag van onze kant echt niet in.' Met het gelijke spel van Stellendam en Rockanje was Flakkee de grote winnaar. De ploeg uit Middelharnis heeft nu 4 punten voorsprong op Rockanje (5) en 5 op Stellendam (6).