De kopbal van Casey van Os ( 9 ) ging maar net naast.

Benauwde zege van NTVV op tegenstander Abbenbroek

Actueel 379 keer gelezen

Nieuwe- Tonge - Ook in het duel tussen NTVV en Abbenbroek was de wind de grote spelbreker. Toch wist het team van Marius Hotting met een nipte overwinning de drie punten op De Kopernis te houden.

Door Piet Bakelaar

NTVV mocht in de eerste helft het voordeel van de wind schuin achter proberen in doelpunten om te zetten. In de 2e minuut probeerde Christian Lugtenburg met een lob de, te ver voor zijn doel, staande keeper Ritchie van Ooijen te verrassen maar de goalie wist de bal nog net voor de doellijn te pakken.. Bij een corner vanaf de linkerkant van Nick van Alphen ging de bal over de mis graaiende keeper heen en Senny Wagemaker stond op de goede plaats om het cadeautje uit te pakken en schoot de bal goed in (1-0). Aan de andere kant werd Glenn van der Graft diep gestuurd maar zijn schot werd goed gepakt door Davy Schellevis.

Twee minuten later stuurde Sitthidech Khamphorn Casey zijn medespeler Van Os diep, zijn voorzet vanaf de rechterkant werd maar ternauwernood weggewerkt door Jeroen Royers voordat Roy Verweijs binnen kon schieten. Marko Kasbergen kreeg tweemaal een kans om te schieten maar even zoveel keren stond de keeper een doelpunt in de weg. Roy Verwijs schoot na een mooie actie namens Abbenbroek voorlangs en een vrije trap van Mark Bubberman werd gepakt door Davy Schellevis.

In de 2e helft wakkerde de wind nog meer aan en was het Abbenbroek die de druk op het doel van NTVV opvoerde. Bij een van de sporadische aanvallen van NTVV in de 2e helft was het Nick van Alphen die zijn schot geblokt zag. Vervolgens gaf hij de bal aan Neal Kuiper maar die stond buitenspel. Abbenbroek kreeg drie corners achtereen maar wist niet te scoren. Een schot van Casey van Os werd geblokt en de afvallende bal werd door Jules van Esch over geschoten.

In de 93e minuut schoot Senny Wagemaker een corner van Nick van Alphen in het zijnet. Aan de andere kant kopte Casey van Os op de lat. En bij de laatste aanval van Abbenbroek werd de bal net voor de lijn gepakt door Davy Schellevis. Na 95 minuten floot scheidsrechter Robby Hornes voor het einde en bleven de punten op de Kopernis. Trainer Marius Hotting was in zijn nopjes met de overwinning. 'In de eerste helft moeten we het windvoordeel meer uitbuiten maar dat gebeurt niet. We hadden zeker nog twee keer moeten scoren. In de 2e helft kom je dan onder druk te staan en weten we bijna niet aan aanvallen toe te komen. De wind trok nog wat aan en we hadden moeite de bal bij de voorwaartsen te krijgen. We zitten na de winterstop in een goede flow.'

Mooie duels tussen Glenn van der Graft met in zijn rug Emiel Buijs.