Afbeelding

Avond over de Zwarte Farao's

Actueel 261 keer gelezen

Sommelsdijk- De Stichting Kunst- en Cultuureducatie (KCE) organiseert donderdagavond 4 april een cursusavond over de zwarte Farao's uit Egypte. Deze week heeft het Drents Museum in New York een award gewonnen. Deze award kan beschouwd worden als de Oscars binnen de museumwereld.

Momenteel is er in het Drents Museum de archeologische tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao's, georganiseerd door het Museum of Fine Arts in Boston. Maar liefst 300 objecten uit de Nubische collectie van Boston komen naar Assen. Deze indrukwekkende voorwerpen uit de periode van 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. vertellen het verhaal van de haat-liefdeverhouding tussen het oude Egypte en de Nubische koninkrijken.

In deze lezing komen aan bod: de grote lijnen van de geschiedenis van Egypte, de geheimen van de dodencultus, de godenwereld, de hiërogliefen en de bijzondere plek die Egypte innam in de Oudheid. De kostprijs bedraagt € 10,00 en wordt gehouden van 19:30-21:30 uur in de Voorstraat 35 van Sommelsdijk. De cursusdatum is 4 april en de docent is Frank Swagemakers. Aanmelden en betalen kan via de website www.kcego.nl of telefonisch: 06-45104961.
Zaterdag 13 april 2019 organiseert de KCE een busreis naar het Drents Museum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant